Pascal Keizer, Ruben Gieling, Mark Kroon en Arjan Blokker hebben weer zin in drie dagen ouderwetse kermis!
Pascal Keizer, Ruben Gieling, Mark Kroon en Arjan Blokker hebben weer zin in drie dagen ouderwetse kermis! (Foto: AGHeeremansPhotography)

Kermis Zuid-Scharwoude wordt weer ouderwets gezellig

Algemeen

ZUID-SCHARWOUDE - De geruchtenmolen draaide volop de afgelopen maanden; veel Langedijkers vreesden voor het voortbestaan van dé kermis van Langedijk, de Zuidscharwouder kermis.

“Dat was niet geheel zonder reden, er is ook wel het een en ander aan de hand geweest”, vertelt Mark Kroon van de Roode Leeuw. “Maar gelukkig hebben we goede gesprekken gevoerd met de gemeente Dijk en Waard, die ook heeft ingezien hoe belangrijk sociale evenementen als deze zijn voor een gemeenschap. Zo lang wij ons netjes aan de met de gemeente gemaakte afspraken houden is er dus geen enkele reden om te twijfelen aan het bestaansrecht van de kermis op De Koog en omgeving.”

“We gaan er gewoon weer een ouderwets gezellige kermis van maken”, vult zijn compagnon Pascal Keizer aan. “Van zondag 18 tot en met dinsdag 20 september is het weer zo ver: drie dagen vol feest, muziek, gezelligheid en de straten weer gevuld met kermisattracties voor de kinderen.”

Voor dat laatste gedeelte is zoals altijd Arjan Blokker van kermisexploitant Blokker uit Winkel verantwoordelijk. “Eigenlijk is alles weer zoals het was voor de coronajaren”, vult hij aan, “met dezelfde leuke attracties voor jong en wat ouder. Wij vinden het als kermisexploitant heel belangrijk dat zulke kermissen als die in Zuid-Scharwoude, maar ook in dorpen als Warmenhuizen, Obdam en Waarland, kunnen blijven bestaan. Verscherpte regelgeving maakt het er niet per se makkelijker op, maar het plezier van de mensen staat altijd voorop. Als we zulke kermissen willen behouden voor het dorp, moeten we dat met zijn allen doen. Zowel de organisatoren van evenementen als deze, maar ook de bezoekers hebben zich te houden aan bepaalde afspraken. En vooral blijven komen natuurlijk, want zonder bezoekers is er geen kermis.” 

Gebrek aan bezoekers zal er niet zijn op de Zuidscharwouder kermis. Vorig jaar vlogen de kaarten voor de beperkte kermis door de coronamaatregelen, de deur uit maar ook een aantal Langedijkers had weinig trek in deze aangepaste kermis achter hekken. De gelukkigen die er wel bij waren hebben evengoed onwijs genoten. “Toch zou ik dat nooit meer zo willen doen”, zegt Ruben Gieling van café De Schelvis. “Het was gezellig hoor, maar niet de kermis die wij al jaren gewend zijn. Met overal mensen, hier een bandje, daar een zanger en volle statafels op het terras. Dat is de ouderwets gezellige kermis die we allemaal gewend zijn in Langedijk, lekker veel volk binnen en buiten en gaan en staan waar je wilt. En die kermis gaan we dit jaar weer mooi houden!” 

Er zullen natuurlijk weer diverse live acts optreden in de kermistent, en op dinsdag zijn de Hijgende Herten uitgenodigd in het voorcafé van de Roode Leeuw. Ook Bonnie St Claire komt langs in Zuid-Scharwoude met een hele rits quilty pleasures die je ongetwijfeld allemaal meezingt. In De Schelvis treedt de zanger Jan Biggel op (’Ons moeder zeej nog’) en zal een aantal dj’s het publiek vermaken in de zaal van De Roode Leeuw. De puntjes op de i moeten nog worden gezet op het programma, maar drie dagen gezelligheid is gegarandeerd!

De heren voegen nog toe dat de bierprijs relatief laag is gehouden, een muntje (= 1 biertje) kost € 2,80. Wel moet er een muntje voor de wc worden betaald, waarna je de hele dag gebruik kan maken van de faciliteiten die daardoor schoon kunnen worden gehouden.

Kermis met Het Langedijker Koor

Ook Het Langedijker Koor mag na twee lange coronajaren weer haar vertrouwde 50+ kermisconcert organiseren in de tent achter café De Schelvis. Het koor is zaterdag 17 september om 14.00 uur te zien, de zaal gaat open om 13.30 uur. Kaarten (maximaal 2 per persoon) voor dit concert zijn af te halen bij: Ton’s Dierenboetiek in winkelcentrum Broekerveiling, Kapper Frans in Zuid-Scharwoude, Marskramer in Noord-Scharwoude en Het Behouden Huis in Oudkarspel.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zanggroep MiXXt! viert vijftiende verjaardag Uit 25 nov, 13:07
Afbeelding
Stichting Miss IQ heeft in 2022 hard aan de weg getimmerd Algemeen 25 nov, 11:40
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 25 nov, 10:05
Afbeelding
Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar Sport 25 nov, 09:24
Afbeelding
Wijkagent Anne Kees Meines column 24 nov, 20:25
Afbeelding
Dennis Bruijn alias dj DNS laat alle generaties dansen Algemeen 24 nov, 20:00
Afbeelding
Dijk en Waarders scoren landelijk met groep acht musical ‘Dresscode’ Algemeen 24 nov, 16:09
Afbeelding
Marian de Wit verfraaide Caminopaadje met enorme muurschildering Algemeen 24 nov, 15:31
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Groot feest bij diamanten bruidspaar Co en Riet Zut-Ottenbros Algemeen 24 nov, 13:24
Afbeelding
Cursus Waarnemen bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 24 nov, 12:57
Afbeelding
Amnesty Write for Rights: brieven schrijven tegen onrecht Algemeen 24 nov, 12:26
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief