Directeur Janette Kuipers en de leerlingenraad onthulden samen met mascotte Lenny de eerste boom op het schoolplein van De Hasselbraam.
Directeur Janette Kuipers en de leerlingenraad onthulden samen met mascotte Lenny de eerste boom op het schoolplein van De Hasselbraam. (Foto: AG Heeremans Photography)

Schoolplein De Hasselbraam wordt Gi-Ga-Groen

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Op het schoolplein van obs De Hasselbraam is woensdagochtend 5 oktober de eerste boom geplaatst en onthuld door Allente-mascotte Lenny. De onthulling vormde de start van het project om van het plein een groen schoolplein te maken met onder meer veel beplanting, een educatieve moestuin en een buitenlesruimte. De Hasselbraam is al een tijd bezig met de voorbereidingen. Directeur Janette Kuipers heeft samen met de leerlingenraad en het team plannen bedacht die door de architect Jan de Vries nu in een officiële tekening zijn vastgelegd. 

Waarom een groen schoolplein? Janette: “Groene schoolpleinen hebben een positief effect op kinderen. Er wordt meer gespeeld, intensiever en gevarieerder. Een groen schoolplein nodigt kinderen uit om oog te hebben voor de natuur. Ook is het concentratievermogen van kinderen beter na het buitenspelen op een groen schoolplein. Maar we doen dit niet alleen voor de kinderen. Een groen schoolplein voorkomt hittestress en wateroverlast en zorgt ook voor minder geluidsoverlast. De buurt rondom de school kan daarnaast meegenieten van de groene omgeving en de vele voordelen daarvan.”

Gi-ga-groen! 

Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit schooljaar is het thema ‘Gi-ga-groen’. Voor De Hasselbraam hét moment om te starten met het vergroenen van het schoolplein. Met hulp van hoveniersbedrijf De Hondsdraf is woensdagochtend 5 oktober de eerste berk geplaatst. Deze is gesponsord door Amigoplant. Lenny, de mascotte van Allente, heeft samen met de leerlingenraad de eerste boom onthuld en rondom de boom ook zaden ingezaaid. Na de onthulling zongen alle kinderen ook het officiële lied ‘Gi-Ga-Groen’ van Kinderen voor Kinderen en werd er op het podium gedanst. Deze periode is er op school natuurlijk ook extra aandacht voor kinderboeken en lezen, onder meer in de vorm van boekpromotie, extra voorlezen en de consulent van de bibliotheek die in de groepen komt. 

Een ‘groentje’ bijdragen

Om het gehele groene schoolplein-project voor De Hasselbraam te kunnen realiseren, is de school op zoek naar particulieren, bedrijven en instellingen die iets kunnen bijdragen aan het plein. De leerlingenraad doet hier via Facebook een oproep toe met een kort filmpje waarin ze ook de plannen voor het plein delen. Janette: “We zijn op zoek naar sponsors en/of bedrijven die materialen willen aanbieden die wij kunnen gebruiken. Ook zijn helpende handen van bijvoorbeeld een hovenier en mensen met groene vingers zeer welkom. Kun je ons op enige manier helpen? Wij horen graag van je via dehasselbraam@allente.nl of 072-5726786. Een donatie kan naar NL86RABO0138692114 ten name van De Hasselbraam, met de omschrijving ‘Groene schoolplein Hasselbraam’. Of gebruik de bijgaande QR-code.

Wil je de film van de leerlingenraad bekijken? Deze is te vinden op de Facebookpagina van de Hasselbraam.


Draag een steentje bij en scan de code.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Leger des Heils collecteert voor kwetsbare Nederlanders Algemeen 26 nov, 15:02
Afbeelding
Jan Stins heeft genoten van zijn voetbaljaren Algemeen 26 nov, 12:15
Afbeelding
Check je toeslagen als er iets verandert in je leven Algemeen 26 nov, 09:24
Afbeelding
Zanggroep MiXXt! viert vijftiende verjaardag Uit 25 nov, 13:07
Afbeelding
Stichting Miss IQ heeft in 2022 hard aan de weg getimmerd Algemeen 25 nov, 11:40
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 25 nov, 10:05
Afbeelding
Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar Sport 25 nov, 09:24
Afbeelding
Wijkagent Anne Kees Meines column 24 nov, 20:25
Afbeelding
Dennis Bruijn alias dj DNS laat alle generaties dansen Algemeen 24 nov, 20:00
Afbeelding
Dijk en Waarders scoren landelijk met groep acht musical ‘Dresscode’ Algemeen 24 nov, 16:09
Afbeelding
Marian de Wit verfraaide Caminopaadje met enorme muurschildering Algemeen 24 nov, 15:31
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief