Zwemmen in en rond Dijk en Waard: hier zijn de zwembaden!

Algemeen
Waar zijn de zwembaden in Dijk en Waard?
Waar zijn de zwembaden in Dijk en Waard? (Foto: Adobe Stock)

DIJK EN WAARD – Een heerlijke, verfrissende duik nemen! Daar hebben we allemaal wel eens behoefte aan. In en rond de gemeente Dijk en Waard zijn er voldoende plaatsen om van de glijbaan te gaan, lekker te zwemmen of even af te koelen. Maar waar zijn de zwembaden in en rond Dijk en Waard? In dit artikel zetten we de leukste zwembaden en zwemplaatsen op een rij.

Zwemmen Heerhugowaard

Vrij zwemmen Heerhugowaard

Je kunt in de omgeving van Heerhugowaard vrij zwemmen bij een aantal zwembaden. Zwembad Waardergolf, zwembad De Bever en zwembad Hoornse Vaart zijn hier het meest geschikt voor. Heb je zin in een frisse duik in natuurwater? Dan kun je met warm weer vrij zwemmen in het water bij Park van Luna.

Disco zwemmen Heerhugowaard

Je kunt bij zwembad Waardergolf in Heerhugowaard iedere vrijdag van 19:00 tot 21:30 uur discozwemmen! De activiteit wordt georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en de entree hiervoor is €4,70.

Zwemmen Langedijk

Vrij zwemmen Langedijk

In de omgeving van Langedijk kun je op verschillende plaatsen gezellig vrij zwemmen. Doe dit bijvoorbeeld bij zwembad Duikerdel of De Zwemstudio (De Geus). Zin in verfrissend natuurwater? Het Geestmerambacht is de ideale locatie om vrij te zwemmen in de zomer!

Zwembad Duikerdel | Noord-Scharwoude

In Duikerdel vind je een gezinsbad, wedstrijdbad en recreatiebad. Ook is er een poedelbadje voor de allerkleinsten. Als kers op de taart kun je ook van de glijbaan met aparte uitglijbak! Lekker baantjes trekken of meedoen aan aquasport is ook mogelijk. Voor, tijdens of na het zwemmen kun je altijd terecht bij het café van Zwembad Duikerdel. Neem een kopje koffie, een beker limonade of trakteer jezelf op een lekker frietje!

Zwembad De Bever | Sint Pancras

Zwembad De Bever is een actief en gezellig zwembad in Sint Pancras. Het zwembad heeft twee glijbanen, een duikplank en speelattributen in drie verschillende baden. Het grote grasveld is ideaal om een boekje te lezen, te voetballen met vrienden of lekker te zonnen. Natuurlijk onder het genot van een hapje of een drankje, te halen bij de zwembadwinkel!

Tekst gaat door onder de foto.


Zwembad De Bever in Sint Pancras.

Zwembad Waardergolf | Heerhugowaard

Glijd door nieuwe glijbaan of duik er op los! Er zitten op de glijbaan van Zwembad Waardergolf acht verschillende thema’s. Raak zo veel mogelijk elementen aan tijdens het glijden voor een hoge score! Waardergolf is een leuk zwembad voor zowel recreatie- als banenzwemmen.

Zwembad Waardergolf openingstijden

Dit zijn de openingstijden voor het vrij zwemmen in zwembad Waardergolf:

  • Maandag | 20:00 - 22:00 uur
  • Dinsdag | 09:00 - 12:30 uur
  • Woensdag | 09:00 - 14:15 en 21:00 - 22:00 uur
  • Donderdag | 09:00 - 12:00 uur
  • Vrijdag | 19:00 - 21:30 uur (discozwemmen!)
  • Zaterdag | 13:30 - 16:00 uur
  • Zondag | 09:30 - 15:30 uur

De Zwemstudio | Broek op Langedijk

Zelfstandig baantjes trekken of werken aan je kracht en conditie kan gemakkelijk bij De Zwemstudio in Broek op Langedijk (De Geus). Het water heeft een aangename temperatuur en komt niet hoger dan 140 centimeter. In De Zwemstudio kun je ook helemaal relaxen in het bubbelbad of genieten van een kopje koffie of thee. Aan de had van een abonnement kun je onbeperkt vrij zwemmen op ingeroosterde tijden.

Zwembad Waarland | Waarland

In Waarland ligt en van de leukste buitenbaden van de regio, zwembad Waarland. Het zwembad, middenin het centrum van Waarland, beschikt over een groot vijftig meter natuurbad, natuurlijk wel flink gemoderniseerd door de jaren heen. Ideaal om flink baantjes te trekken, maar ook om volop te spelen. Zo staan er tweeduikplanken (drie meter en één meter hoog). Een suisbuis van vijftig meter eindigt in het natuurbad en er ligt een heel grote opblaasspin in het water. 

Natuurbad

In het natuurbad mag je zwemmen als je beschikt over zwemdiploma`s A en B en je minimaal 7 jaar bent.

Verwarmd chloor buitenbad

Naast het natuurbad beschikt Zwembad Waarland ook over een 25 meter, verwarmd chloorbad. Dit bad heeft een ondiep gedeelte voor de kleintjes en een diep gedeelte voor de gevorderde zwemmer. Natuurlijk ontbreekt een pierebad niet voor de allerkleinsten. Dit alles wordt nauwkeurig in de gaten gehouden door gediplomeerde toezichthouders.


Heerlijk buiten zwemmen in Waarland- Foto: zwembad Waarland

Grote speel- en zonneweide

Stap het zwembad uit en loop over een heerlijk, grote speel- en zonneweide met allerlei speeltoestellen en een groot springkussen! Er kan gespeeld worden, maar er blijft genoeg ruimte over om heerlijk te luieren in de zon. Hou je meer van schaduw,  dan kun je terecht onder één van de grote parasols.


In het natuurbad staat een vijftig meter lange suisbuis.- Foto: zwembad Waarland

Honger gekregen? Haal een lekkere versnapering bij de kassaruimte en ga zitten op het terras of aan één van de picknicktafels.

Dagtarief van zwembad Waarland is 5 euro per persoon en het avondtarief is 2,50.

Openingstijden zwembad Waarland

Het buitenzwembad Waarland heeft de volgende openingstijden: 

1 mei tot en met 15 juli en 29 augustus en 4 september (zie hieronder voor de schoolvakantie)

maandag 
14:00-17:00vrijzwemmen
dinsdag 
14:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
woensdag 
14:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
donderdag 
14:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
vrijdag 
14:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
zaterdag 
12:00-17:00vrijzwemmen
zondag 
12:00-17:00vrijzwemmen

In de zomervakantie is het bad vaker geopend: 

maandag 
12:00-17:00vrijzwemmen
dinsdag 
12:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
woensdag 
12:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
donderdag 
12:00-17:00vrijzwemmen
19:00-20:30vrijzwemmen
vrijdag 
12:00-17:00vrijzwemmen
19:00:20:30vrijzwemmen
zaterdag 
12:00-17:00vrijzwemmen
zondag 
12:00-17:00vrijzwemmen

Let op: bij slecht weer kan het zwembad de openingstijden aanpassen. Actuele informatie vind je op de website of op de Facebookpagina van zwembad Waarland.


Foto: zwembad Waarland

 

Tekst gaat door onder de foto.


Een stormbaan in Zwembad Hoornse Vaart - Mike Bink Fotografie.

Geestmerambacht | Noord-Scharwoude

In Geestmerambacht zijn genoeg plaatsen om te zwemmen, dobberen en jezelf helemaal uit te leven! In het grote natuurgebied kun veel verschillende activiteiten ondernemen. Naast zwemmen kun je er ook een rustgevend rondje wandelen of een boek lezen op het terras. Het water is niet dieper dan 1.40 meter. Parken kan gratis bij het Geestmerambacht.

Park van Luna | Heerhugowaard

Even helemaal eruit en ontspannen op het gezelligste strandje van Heerhugowaard. Dan kan op het Strand van Luna in Park van Luna. Je vindt er zand en water, een ligweide en volop ruimte voor kinderen om te spelen. Er is ook een terras aanwezig voor een hapje en een drankje. Parkeren kan gratis bij het Park van Luna.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding