5x het perfecte dagje uit in Heerhugowaard!

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: Marc van Aken)

DIJK EN WAARD - Op zoek naar het perfecte dagje uit in Heerhugowaard en omstreken? Dan ben je hier op het juiste adres! In dit artikel zetten we de vijf beste en leukste uitjes voor je op een rijtje. De uitjes zijn perfect om een dagvullende activiteit van te maken en kenmerkend voor de gemeente Dijk en Waard. Lees snel verder!

Dagje uit in Heerhugowaard

Heerhugowaard en omstreken bieden tal van mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Bezoek bijvoorbeeld het Poldermuseum in Heerhugowaard voor een kijkje in het leven van vroeger. Maak een mooie fietstocht door de prachtige polders. Of geniet van een heerlijk diner in één van de vele restaurants in de omgeving. Dit zijn de 5 beste dagjes uit in Heerhugowaard:

  1. Recreatiegebied Park van Luna, Heerhugowaard
  2. Winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard
  3. Recreatiegebied Geestmerambacht, Noord-Scharwoude
  4. Struin over de markten in Heerhugowaard
  5. Museum BroekerVeiling, Broek op Langedijk

1. Recreatiegebied Park van Luna

Park van Luna is een prachtig recreatiegebied gelegen in Heerhugowaard. Het park biedt tal van activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Zo kun je er zwemmen in het grote meer, zonnen op het strand, wandelen langs de groene oevers of fietsen door het mooie landschap.

Voor kinderen is er een grote speeltuin en een avontureneiland waar ze kunnen klimmen, klauteren en spelen. Kortom, het Park van Luna is de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit in de natuur, op slechts een steenworp afstand van de stad!

2. Winkelcentrum Middenwaard

Winkelcentrum Middenwaard is het grootste overdekte winkelcentrum van Heerhugowaard en omstreken. Het centrum heeft meer dan 150 winkels, van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes. Je kunt er terecht voor al je dagelijkse boodschappen, maar ook voor kleding, elektronica, cadeaus en meer.

Het winkelcentrum biedt ook diverse eetgelegenheden, waaronder een foodcourt en restaurants. Je vindt er ook een bioscoop, theater en bowling om de dag compleet te maken. Met ruime parkeergelegenheid en een centrale ligging is Winkelcentrum Middenwaard een must-visit bestemming voor iedereen die van winkelen houdt!

3. Recreatiegebied Geestmerambacht

Het Geestmerambacht is een prachtig recreatiegebied gelegen in Noord-Scharwoude. Het park biedt tal van activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Zo kun je er zwemmen, windsurfen, vissen en varen in het grote meer. Voor de sportievelingen zijn er mountainbike-routes en wandelpaden.

Voor kinderen is er een grote speeltuin en een avontureneiland waar ze kunnen klimmen, klauteren en spelen. Het park is gratis toegankelijk en biedt voldoende parkeergelegenheid. Met zijn prachtige natuur en talloze recreatiemogelijkheden is het Geestmerambacht de perfecte plek voor een dagje uit of een gezellige picknick met familie en vrienden!

4. Struin over de markten in Heerhugowaard

Heerhugowaard heeft twee populaire markten die wekelijks plaatsvinden: de maandagmarkt en de donderdagmarkt. Op de maandag vind je vooral verse producten zoals groenten, fruit, kaas en vis op het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Daarnaast zijn er ook kleding- en bloemenkramen te vinden.

De donderdagmarkt vindt plaats op het Broekerplein in Broek op Langedijk. Beide markten zijn gezellig en druk bezocht door de lokale bevolking en toeristen. De markten zijn een uitstekende manier om de lokale cultuur te ervaren en om authentieke producten te kopen rechtstreeks van de producenten. Ook perfect voor een dagje uit!

5. Museum BroekerVeiling

Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk is een uniek museum dat laat zien hoe vroeger groente en fruit werden geveild op het water. Het museum bevindt zich in een oude veilinghal waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de veiling en de omgeving van Dijk en Waard.

Maak een rondvaart door de historische veilingroute en ervaar hoe het was om op het water groente en fruit te verhandelen. Het museum heeft ook een mooie collectie van oude veilingobjecten en biedt regelmatig leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen. Museum Broekerveiling is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de agrarische sector en veilingen. Of voor mensen die op zoek zijn naar het perfecte dagje uit in de regio!

Extra activiteiten in Heerhugowaard

Natuurlijk zijn de activiteiten hierboven enorm leuk en dagvullend, maar dit is niet het enige wat je kunt doen in Heerhugowaard en omstreken! Ontdek meer bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving! bekijk de berichten die hieronder staan gelinkt. Zin in iets actiefs? We hebben ook de beste fietsroutes en wandelroutes voor je uitgezocht. Veel plezier in Dijk en Waard!