Afvalwijzer Heerhugowaard 2023: wanneer wordt welke afvalbak geleegd?

Algemeen
Lees alles over De Afvalwijzer in Heerhugowaard.
Lees alles over De Afvalwijzer in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD – Wanneer wordt de groene, grijze of oranje bak geleegd? Er zijn aparte ophaaldagen voor GFT-afval, plastic afval en restafval. In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over de afvalwijzer op een rijtje!

Afvalwijzer Heerhugowaard

De Afvalwijzer is een online website waarin je alles over afval en grofvuil kunt bekijken in de gemeente Dijk en Waard. Wil je weten wanneer de groene, oranje of grijze bak wordt geleegd in jouw straat? Vul dan op de website van De Afvalwijzer je postcode en huisnummer in. Je ziet dan een maandoverzicht van de ophaaldagen.

Wanneer grijze bak geleegd Dijk en Waard?

In de gemeente wordt afval ingezameld met grijze afvalbakken. De afvalbakken worden geleegd tussen 7:00 en 17:00 uur. Is de afvalbak kapot, niet geleegd of heb je een nieuwe nodig? Geef het dan door aan de gemeente. Je doet melding door middel van deze 7 stappen:

1. Ga naar mijnafvalwijzer.nl of download de app.

2. Vul je postcode en huisnummer in.

3. Klik linksboven op het menu. Dit is het icoontje met de drie streepjes.

4. Klik daarna op ‘Grof afval / afvalbak’. Kies het juiste onderwerp en klik daar op de knop ‘Bestellen’.

5. Selecteer een ophaaldag en geef aan om welke bak het gaat.

6. Klik op ‘Bestellen’.

7. Vul je adresgegevens in en klik op ‘Order bevestigen’. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail.

Wanneer groene bak geleegd Dijk en Waard?

In de gemeente wordt afval ingezameld met groene afvalbakken. De afvalbakken worden geleegd tussen 7:00 en 17:00 uur. Is de afvalbak kapot, niet geleegd of heb je een nieuwe nodig? Geef het dan door aan de gemeente. De gemeente komt langs om een nieuwe afvalbak te brengen, de bak te maken of te legen. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven. Heb je een u kapotte afvalbak? Zet de kapotte afvalbak leeg aan de kant van de weg. En volle bak kan niet worden gerepareerd.

Wanneer oranje bak geleegd Dijk en Waard?

In de gemeente wordt afval ingezameld met oranje plastic afvalbakken. De afvalbakken worden geleegd tussen 7:00 en 17:00 uur. Is de afvalbak kapot, niet geleegd of heb je een nieuwe nodig? Geef het dan door aan de gemeente. Op verzoek kun je onder bepaalde voorwaarden een extra afvalbak krijgen. Bel de gemeente om een extra afvalbak aan te vragen.

Grofvuil ophalen Heerhugowaard

Ook grofvuil kun je laten ophalen door een online afspraak te maken via De Afvalwijzer. Lees de artikelen hieronder voor meer informatie.