Gemeente Dijk en Waard haalt grofvuil thuis bij je op!

Algemeen
Oude meubels kunnen bij het grofvuil worden gezet.
Oude meubels kunnen bij het grofvuil worden gezet. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Gemeente Heerhugowaard haalt het grofvuil thuis bij je op. Inwoners kunnen online een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil.

Grofvuil ophalen Heerhugowaard

Grof afval is huishoudelijk afval dat te groot of te zwaar is voor een afvalbak. Je kunt het zelf wegbrengen naar een afvalscheidingsstation in de buurt. Lukt dit niet? Maak een afspraak, dan haalt de gemeente Dijk en Waard het gratis op.

Via de website van De Afvalwijzer kun je een afspraak maken om je grofvuil te laten ophalen. Vul je postcode en huisnummer in en kies uit welk materiaal het grofvuil bestaat. Op de ophaaldagen word je gebeld. Neem je de telefoon niet op? Dan wordt het grofvuil niet opgehaald.

Gemeente Heerhugowaard grofvuil

Je bent verantwoordelijk voor je eigen afval. Ook als andere mensen hun afval erbij plaatsen. Je moet voldoen aan deze regels:

  • De gemeente haalt alleen het afgesproken afval op.
  • Er is iemand aanwezig wanneer de gemeente langskomt voor het afval.
  • Als de chauffeur belt dan zet je het afval buiten klaar.
  • De gemeente komt de goederen niet binnen weghalen.
  • Het grof afval mag niet meer dan 3m³ (3 kuub) zijn.

Grofvuil melden Heerhugowaard

Hoe meld je grofvuil in Heerhugowaard? Ten eerste maak je een afspraak om de afvalsoort op te laten halen. Twee dagen voor de ophaaldag ontvang je een bericht over het dagdeel waarop de ophalers komen. Op de ophaaldagzelf wordt telefonisch laten weten hoe laat de chauffeur het afval komt ophalen. De chauffeur komt niet bij u naar binnen.

Het is nodig dat je thuis bent als de gemeente het afval komt ophalen. Zo wordt voorkomen dat het afval in de wijk blijft staan, dat er meer mensen afval bijplaatsen of dat er zwerfafval ontstaat.

Grofvuil wegbrengen Heerhugowaard

Grofvuil inleveren bij de Gemeentewerf aan de Beukenlaan 25 in Heerhugowaard kan uiteraard ook. De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. Om de drukte op het afvalscheidingsstations te beperken, vraagt gemeente Heerhugowaard aan inwoners om uitsluitend spullen te brengen die zij écht niet langer thuis kunnen bewaren.

Grofvuil Heerhugowaard openingstijden

Dit zijn de openingstijden van de het afvalscheidingsstation aan de Beukenlaan 25 in Heerhugowaard:

Maandag08:00 tot 16:00 uur
Dinsdag08:00 tot 16:00 uur
Woensdag08:00 tot 16:00 uur
Donderdag08:00 tot 16:00 uur
Vrijdag08:00 tot 16:00 uur
Zaterdag08:00 tot 16:00 uur
ZondagGesloten