Fietsroutes Heerhugowaard en omstreken: ontdek de omgeving!

Nieuws
Ontdek de mooiste fietsroutes van Dijk en Waard!
Ontdek de mooiste fietsroutes van Dijk en Waard! (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Ben je op zoek naar een leuke en sportieve manier om de omgeving van Heerhugowaard te verkennen? Dan is fietsen de perfecte activiteit voor jou! Er zijn genoeg fietsroutes die de moeite waard zijn. In dit artikel vind je de mooiste fietsroutes in en rond Heerhugowaard!

Fietsen Heerhugowaard

Een van de hoogtepunten van fietsen in Heerhugowaard is de mooie natuur. De stad is omringd door water en groen, en er zijn tal van fietsroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Zo kun je bijvoorbeeld de Waerdse Ronde fietsen, die je door de polder voert. Of kies voor de Dijk en Waardroute, die je langs de leukste en mooiste plekken van Dijk en Waard brengt. Een andere aanrader is Rondje Ursem en weer terug!

Fietsroutes Heerhugowaard

Naast natuur heeft Heerhugowaard ook een rijke geschiedenis. Er zijn verschillende fietsroutes die je langs historische bezienswaardigheden leiden. Zo kun je bijvoorbeeld de Westfriese Omringdijk fietsen, een historische route die je langs diverse oude stadjes voert. De lengte van deze route is deels zelf te bepalen, zo kun je kiezen uit 50, 80 of 135 kilometer. Ook de fietsroute Oud en nieuw Langedijk is de moeite waard.

Ontdek de mooiste fietsroutes in Heerhugowaard! Of je nu op zoek bent naar natuur, historie of gewoon een leuke dag op de fiets wilt hebben, in Heerhugowaard is er voor ieder wat wils. Met deze tips en fietsroutes ben je helemaal klaar om de mooiste plekjes te ontdekken. Veel fietsplezier!

Lees ook: Wandelroutes Heerhugowaard: ontdek de mooie omgeving!

Dijk en Waardroute Heerhugowaard

41,7 kilometer

De Dijk en Waardroute is een mooie fietsroute rondom Heerhugowaard die je langs prachtige plekjes in de omgeving brengt. De route voert je langs schilderachtige dorpjes, fraaie weilanden en historische dijken. Onderweg kun je genieten van de rust en de mooie natuur die deze regio te bieden heeft.

Dijk en Waardroute Heerhugowaard
Bekijk hier meer informatie over de route.

Fietsrondje Ursem-Heerhugowaard

27,5 kilometer

Rondje Ursem Heerhugowaard en terug is een mooie fietsroute die je meeneemt door het rustgevende landschap van Noord-Holland. De route begint in Ursem, een pittoresk dorpje in de buurt van Heerhugowaard, en voert je langs rustige wegen, fraaie weilanden en landelijke boerderijen.

Rondje Ursem Heerhugowaard en weer terug
Bekijk hier meer informatie over de fietsroute.

Waertse Ronde

33,6 kilometer

De Waertse Ronde is een prachtige fietsroute die je meeneemt door de geschiedenis van Heerhugowaard. Deze route is ongeveer 34 kilometer lang en voert je langs monumentale boerderijen, eeuwenoude dijken en oer-Hollandse molens. Daarnaast laat de route ook nieuwe locaties zien zoals het Park van Luna en Stad van de Zon. De Waertse Ronde is een unieke manier om de omgeving van Heerhugowaard te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van de regio. Dus pak je fiets en ontdek zelf de prachtige monumenten en verhalen langs deze mooie fietsroute! 

Waertse Ronde fietsen Heerhgowaard
Bekijk hier meer informatie over de fietsroute.

Fiets tips Heerhugowaard

Als je gaat fietsen in Heerhugowaard zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden. Zo is het bijvoorbeeld slim om te zorgen voor goede fietsverlichting als je ‘s avonds gaat fietsen. Ook is het handig om een kaart of navigatiesysteem bij de hand te hebben, zodat je altijd de juiste route kunt vinden. Verder is het belangrijk om rekening te houden met andere fietsers en het verkeer, vooral op drukke wegen.

Fiets huren Heerhugowaard

Heb je geen eigen fiets of wil je gewoon een keer iets anders proberen? Dan kun je in Heerhugowaard ook een fiets huren. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in de stad waar je terecht kunt voor het huren van een gewone fiets, e-bike of mountainbike. Zo kun je zonder zorgen op pad en genieten van de mooie omgeving. Fiets huren Heerhugowaard kan hier.