Kunstkerk Dijk en Waard organiseert creatieve talentenjacht ‘Stoelendans’

Nieuws
Maak eens een stoel van... wol!
Maak eens een stoel van... wol! (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Kunstkerk Dijk en Waard daagt elke creatieveling uit iets te maken rond het thema ‘Stoel’. Iedereen kan meedoen; van jong tot oud, professional of amateur. Ook alle materialen en technieken zijn welkom. Poets je talent op, ga lekker aan de slag en laat zien wat je kunt. 

In de winter van 2023/2024 zijn er - verspreid door heel Dijk en Waard - drie exposities van al het ingeleverde werk. Dat is de beloning voor ieders inspanning: driemaal in de schijnwerpers tijdens een rondhoppende expositie. Als dat geen ‘stoelendans’ wordt…


Wat voor een kunstzinnige stoel maak jij? - (Foto: Aangeleverd)

Wat voor stoel maak jij?

Je kunt een stoel maken door er eentje te timmeren, schilderen, naaien, vouwen, kleien, breien, borduren, mozaïeken, plakken, enz. Of je kunt een bestaande stoel artistiek pimpen. Wat voor stoel? Er zijn zoveel soorten stoelen. Zeg je ‘stoel’ dan denk je misschien eerst aan iets als een eetkamerstoel. Maar er is zoveel meer: een rolstoel, strandstoel, visstoel, leunstoel, preekstoel, bidstoel, kinderstoel, postoel, schopstoel, klapstoel, rookstoel en ga zo maar door. Of: misschien bedenk jij een nog niet bestaand soort stoel of maak je een stoelengedicht. Eigenlijk is de uitdaging heel simpel: leef je uit!

Exposities in heel Dijk en Waard

Alle ingeleverde werken worden geëxposeerd. Eerst in de Kunstkerk in Sint Pancras (van half november tot 5 januari), daarna in het gemeentehuis van Heerhugowaard (van 8 tot 31 januari) en tot slot in De Binding in Zuid-Scharwoude (van 5 tot 29 februari).


Ook origineel: een knopenstoel. - (Foto: Aangeleverd)

Formaat?

Voor exposeren binnen: denk dan aan een maximaal formaat als van eetkamerstoel. Voor exposeren buiten: dan mag het formaat groter, maar maak dan wel iets van weerbestendig materiaal.

Aanmelden en meer informatie

Meedoen? Meld je dan aan via het formulier op www.kunstkerkdijkenwaard.nl/exposities/stoelendans. Heb je vragen? Stel ze gerust via tonnybrinkerink@ziggo.nl.