Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas

Nieuws
Voor jong en oud valt er van alles te ontdekken tijdens Kom in de Kas.
Voor jong en oud valt er van alles te ontdekken tijdens Kom in de Kas. (Foto: Rolf van Koppen)

HEERHUGOWAARD - Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene liefde. “Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer”, aldus Bernadette Kroon, ondernemer in de glastuinbouw in Heerhugowaard. 

Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Divers palet

Wist je dat …. veel bloemen , planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Zie hoe alles wordt verpakt. Met het evenement Kom in de Kas is Groene Liefde wel heel dichtbij. Een mooi divers pallet van bedrijven: van 0,5 hectare asperges en aardbeien tot 100 hectare met tomaten, verder een locatie van een groentezaadveredelingsbedrijf, bolbloemen en diverse andere snijbloemen. LED-verlichting is te zien bij meerdere bedrijven, daarnaast zijn er luchtbehandelingssystemen te zien, een enorm energiesysteem en een verpakkings/verwerkingshal en insecten zoals bijen en hommels voor het bestuivingswerk.


De glastuinbouwers laten zich het hemd van het lijf vragen. - (Foto: Rolf van Koppen)

Activiteiten

Met activiteiten voor jong en oud en boeiende kijkjes achter de schermen is het de moeite meer dan waard om naar deze bijzondere dag van Kom in de Kas te gaan!

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. Bernadette: “Ik denk dat Kom in de Kas in onze regio zo populair is omdat veel mensen de tuinbouw een warm hart toe dragen. Heel mensen hebben als scholier in de bloemen gewerkt of werken daar nu nog. De bloemen en planten zijn een belangrijke economische sector in Noord Holland. De sector is enorm gemoderniseerd en biedt aan mensen werk van allerlei niveaus. Het uitje is gratis en mensen komen vaak thuis met armen vol prachtige producten.”

In de regio Heerhugowaard nemen zes bedrijven deel die zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren wijd open zetten. Parkeren kan naast de openbare weg en op de aangewezen parkeerplaatsen. De bedrijven liggen 25 kilometer uit elkaar, vier van de zes bedrijven zijn geclusterd en per fiets of wandelend te bereiken. 

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. 

Voor meer informatie, kijk op www.komindekas.nl.