AS Monaco vervangt Fulham FC op ICTG 2024

Sport
Een plaatje van ICGT in 2023.
Een plaatje van ICGT in 2023. (Foto: Michaelb Photography)

UITGEEST - Fulham FC is er dit jaar helaas toch niet bij op het Internationaal Cor Groenewegen Toernooi bij FC Uitgeest. Gelukkig wist de organisatie snel een vervangende club te vinden: AS Monaco is bereid het gat op te vullen. 

De succesvolle voetbalclub uit het Franse vorstendom is maar liefst acht keer landskampioen geworden en behaalde in 2004 de finale van de Champions League. Deze wedstrijd verloren ze echter van FC Porto. Op dit moment staat AS Monaco tweede in de Ligue 1 en het team van U19 zesde in de Franse jeugdcompetitie. 

Organisatie blij met komst 

Organisator van het ICTG Mats Idema is maar wat blij met de komst van de Fransen: ‘’Natuurlijk baalden we van de late afzegging van Fulham, maar de kracht van onze organisatie is dat we snel kunnen schakelen. Dit omdat we én de contacten hebben én omdat het toernooi gewoon een goede naam heeft in het buitenland. Ik denk dat we met AS Monaco een hele goede deelnemer aan het ICGT hebben met een écht heel sterke jeugdopleiding. En laten we even eerlijk zijn; Frankrijk is gewoon één van de sterkste voetballanden van Europa!’’