De Roode Leeuw in een nieuw jasje

Uitgaan
Pascal Keizer en Mark Kroon zijn sinds 2016 trotse eigenaren van de Roode Leeuw
Pascal Keizer en Mark Kroon zijn sinds 2016 trotse eigenaren van de Roode Leeuw (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Café De Roode Leeuw, een icoon met meer dan 400 jaar geschiedenis in Zuid-Scharwoude, kondigt een nieuwe fase aan met de introductie van een innovatief concept. Vanaf 5 januari ondergaat dit historische café een opmerkelijke transformatie, met behoud van het traditionele karakter, verrijkt met een eigentijdse twist. 

Bekend als het gezellige dorpscafé met een ruime feestzaal tot 500 personen, heeft Café De Roode Leeuw altijd een centrale rol gespeeld in de lokale gemeenschap. In 2016 namen Mark en Pascal het over, met als doel het karakter van het café te behouden en tegelijkertijd in te spelen op de huidige ontwikkelingen in de horecawereld. 

Café wordt Restobar

Na een uitdagende periode vanwege de pandemie besloten Mark en Pascal om in te spelen op de veranderende behoeften van hun gasten. “Mensen willen de tijd nemen om samen te zijn, lekker te eten en de avond ontspannen door te brengen. Daar moeten wij als café op inspelen,” legt Mark uit. Het resultaat van deze visie is de transformatie van het café naar een ‘restobar,’ waar hoogwaardig eten, speciaal geselecteerde dranken en de vertrouwde sfeer van een bar samenkomen. Dit maakt het concept voor veel doelgroepen aantrekkelijk. 

Wat verandert er?

De transformatie van Café de Roode Leeuw naar een ‘restobar’ betekent niet alleen een evolutie in culinaire beleving, maar behoudt ook de essentie van de bar als ontmoetingsplaats. 

Het vernieuwde menu biedt een scala aan tussengerechtjes, geïnspireerd door het ‘shared dining’ concept. Gasten hebben de mogelijkheid om uit diverse streetfood-gerechtjes te kiezen voor een all-in prijs, vergezeld van zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren of wijnen. Mark benadrukt: “We willen dat uiteten gaan een echte belevenis wordt, een uitje voor iedereen.”

De gerechtjes op de kaart zijn klassiekers maar de keuken probeert er wel net even een eigen touch aan te geven zodat de verwachtingen worden overtroffen.

Met lokale streekproducten wil de Roode Leeuw ‘Farmer meets City’ uitdragen en daarbij ook de lokale ondernemers steunen. 

‘Van de naam blijven we af’

Natuurlijk moet je een goede naam zoals de Roode Leeuw niet zomaar veranderen. “Het is een begrip hier in de omgeving, en het staat zelfs in de gevel. Daar blijven we vanaf.” Natuurlijk ben je in de Roode Leeuw ook altijd nog welkom om gezellig te komen borrelen. Daarnaast kun je bij de Roode Leeuw ook nog terecht voor de besloten feesten. 

Evenementen

“De evenementen in de feestzaal blijven we natuurlijk organiseren. Alleen willen we echt het totaalplaatje bieden. Mensen kunnen eerst gezellig komen borrelen onder het genot van lekker eten, en daarna eventueel door naar het evenement.” Geeft Mark aan. Er staat voor elke doelgroep wel iets op het programma. Zo komen er bijvoorbeeld feesten aan als ‘the Cats in the house’, ‘Abba Fever Tribute’, een Dragshow, ‘De Hijgende Herten’, Hollandse avonden met Wolter Kroes en John West en nog veel meer. 

Kijk voor het volledige programma op de facebookpagina van de Roode Leeuw. 

Eindeloos tafelen

Vanaf 5 januari opent De Roode Leeuw haar deuren voor het ‘eindeloos tafelen’ van vrijdag tot en met maandag, waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechtjes tussen 17.00 en 22.00 uur. Dit is exclusief dranken en desserts. 

Op dinsdag zijn ze gesloten en op woensdag en donderdag is alleen de bar geopend. 

Reserveren kan via www.roodeleeuw.nl/reserveren-2

Door: Suzanne Langendorff