Doe mee met de Kunstmaand in oktober

Nieuws
De Grote Kerk in Oosthuizen haalde vorig jaar een deel van de Spaander collectie uit Volendam
De Grote Kerk in Oosthuizen haalde vorig jaar een deel van de Spaander collectie uit Volendam (Foto: Babiche Tervoort)

EDAM-VOLENDAM - De Kunstmaand, het jaarlijkse hoogtepunt met kunstzinnige hoogstandjes en culturele ontdekkingen, keert in oktober terug in onze gemeente. De werkgroep is gestart met de voorbereidingen en nodigt kunstenaars, artiesten en organisaties uit om deel te nemen en zichzelf te presenteren.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. De enthousiaste werkgroep, met vertegenwoordigers uit de drie kernen van onze gemeente, is druk in gesprek met kunstenaars, artiesten, culturele organisaties en ondernemers. 

Hun missie? Samenwerken, om een kleurrijk programma voor alle leeftijden in alle kernen samen te stellen. Naast een mix van exposities, lezingen, workshops, muziek- en theatervoorstellingen, stimuleert de werkgroep het bundelen van krachten. Denk bijvoorbeeld aan een expositie gecombineerd met een liveoptreden of een lezing op een niet alledaagse plek. 

Dit jaar staat de Kunstmaand in het teken van ‘Mijn (kunst)held’, waarbij bewust de kunst tussen haakjes is geplaatst. Het thema draait om bewondering, verwondering en inspiratie. Het is gekozen om invloeden bloot te leggen, maar ook om de wisselwerking tussen verleden en heden te laten zien. Wil je meedoen of heb je suggesties en ideeën? Mail naar: info@cultuuredamvolendam.nl