Kerstmarkt Haarlem ook dit jaar geschrapt, in 2022 drie dagen

Algemeen
Ook de kerstmarkt van 2021 is vanwege corona geschrapt.
Ook de kerstmarkt van 2021 is vanwege corona geschrapt. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Verdrietig nieuws voor iedereen die uitkeek naar de kerstmarkt in Haarlem: de kerstmarkt in Haarlem gaat ook in 2021 niet door. Die conclusie heeft de gemeente moeten trekken nu het weer slecht gaat met de besmettingscijfers in ons land.

De SantaRun Haarlem 2021 gaat vooralsnog wél door.


Kerstmarkt Haarlem gaat niet door

“We hebben helaas moeten besluiten om de 28ste editie van de Haarlemse kerstmarkt te annuleren”, zo laat de gemeente in een persbericht weten. “Ondernemers staan op het punt hun inkopen te doen en hebben nu zekerheid nodig. Gezien de oplopende besmettingen, de recent aangescherpte coronamaatregelen en behoefte aan duidelijkheid bij de ondernemers is vrijdag het besluit genomen de kerstmarkt niet door te laten gaan.’” 

De gemeente vreest onder meer dat de anderhalve meter niet te garanderen is bij een massaal bezocht evenement als de kerstmarkt. Eerder liet de gemeente al aan Rodi Haarlem weten diverse scenario’s te hebben klaarliggen en erg uit te kijken naar de Haarlemse kerstmarkt.

3-daags evenement

Ook de organisatie is somber, maar heeft wel goed nieuws voor komend jaar: “Het is voor ons met de huidige regels niet haalbaar om aan alle corona regels te voldoen. We hebben er echt alles aan gedaan, maar ons evenement trekt daarvoor te veel bezoekers. Volgend jaar komen wij terug met een driedaags event. Voor nu willen wij iedereen bedanken voor de enthousiasme en interesse in ons event.” 

‘Teleurstelling is groot’ 

Jos Wienen: “De teleurstelling is groot, heel groot, dat een prachtig evenement als dit in onze stad Haarlem niet door kan gaan. Het besluit moest echt nu genomen worden om verdere onnodigeinvesteringen door ondernemers te voorkomen. We hopen van harte dat we er volgend jaar weereen mooi en speciaal evenement van kunnen maken. Komende weken wordt bekeken of we nog eenalternatieve invulling kunnen bieden om Haarlem, waar mogelijk, een mooie kerstsfeer te bieden”.

Sinterklaas in Haarlem

Vooralsnog gaat het bezoek van Sinterklaas aan Haarlem centrum, de Cronjéstraat en Schalkwijk wél door.