VIDEO

Terugblik Wie is de Mol 2023 in Haarlem: dit gebeurde er

Algemeen
Een bomvol Raaks wist uiteindelijk de code te kraken!
Een bomvol Raaks wist uiteindelijk de code te kraken! (Foto: Ad Schaap)

HAARLEM - Op een bomvol Raaks werden afgelopen zaterdag 26 november twee van de tien kandidaten van Wie is de Mol 2023 onthuld: presentatrice Froukje de Both en onderzoeksjournalist Daniël Verlaan maakten zich in Haarlem bekend. De onthulling van de Wie is de Mol-kandidaten van 2023 in Haarlem gemist? Een terugblik.


Wie is de Mol Haarlem onthulling

Een waar feestje voor de echte ‘Molloten’ van Nederland: dit jaar werden zij volop betrokken bij de bekendmaking van alle tien de BN’ers die aan het programma van 2023 meedoen. Zo werd er zaterdag vanaf 14.00 uur in vijf Nederlandse steden - Weert, IJsselstein, Deventer, Middelburg en Haarlem - volop gepuzzeld om tot antwoorden te komen. De door Haarlem verspreide puzzelstukken leidden uiteindelijk tot het openen van de geheime kist met daarin de rode knop. Eén druk hierop en het werd duidelijk dat het De Both en Verlaan zijn die komend jaar de Mol zullen proberen te ontmaskeren - tenzij een van hen zelf de saboteur is, natuurlijk.

haarlem wie is de mol 2023 onthulling froukje de both daniel verlaan

Haarlem kist snel open

De fanatieke Wie is de Mol-kijkers, oftewel de ‘Molloten’, kregen zaterdag via een scherm aanwijzingen van presentator Rick van de Westelaken. Haarlem was razendsnel met het openen van de geheime kist, iets waar we natuurlijk trots op mogen zijn! Onder de Haarlemmers dus een hoop fanatieke Molloten. Wat zijn Molloten eigenlijk? Het woord zegt het al: bloedfanatieke kijkers van Wie is de Mol die het tijdens het seizoen eigenlijk alleen nog maar over het programma kunnen hebben, speuren naar de beste Wie is de Mol-hints en uiteindelijk de Mol weten te ontmaskeren - of niet, maar in elk geval wel weer veel speurplezier hebben beleefd aan het seizoen! 

Overigens zijn de steden van de onthulling van kandidaten niet zomaar gekozen: ze vormen samen ‘WIDM 023’, oftewel de eerste letters en bijbehorende cijfers van het seizoen van komend jaar.

Lees ook: Wie is de Mol 2023, dit weten we al

Seizoen Wie is de Mol Zuid-Afrika

Het 23e seizoen van Wie is de Mol speelt zich af in Zuid-Afrika, zo bleek ook afgelopen zaterdag op de Raaks en de vier andere pleinen. Een detail dat maakt dat fans van het succesvolle programma al helemáál niet meer kunnen wachten op de start van het seizoen, begin 2023, want Wie is de Mol speelde zich al eerder af in het Afrikaanse land. Dat geldt voor zowel het Nederlandse seizoen als voor de Belgische variant van het programma.

Onthulling Haarlem WIDM terugkijken

Kijk de onthulling in Haarlem van WIDM 2023 hieronder terug (beeld: Foto Ad Schaap). 

Seizoen 23 van Wie is de Mol start op zaterdag 7 januari 2023 en is vanaf dan elke zaterdag te zien om 20.30 uur op NPO1.