VIDEO

Wie is de Mol 2023: blijf op de hoogte via Rodi

Algemeen
In Haarlem werd bekend dat presentatrice Froukje de Both en techjournalist Daniël Verlaan meedoen aan Wie is de Mol 2023.
In Haarlem werd bekend dat presentatrice Froukje de Both en techjournalist Daniël Verlaan meedoen aan Wie is de Mol 2023. (Foto: AvroTros)

HAARLEM - De ‘Molloten’ onder ons zijn alweer helemaal opgewarmd voor het nieuwe seizoen van Wie is de Mol, oftewel WIDM 2023. Wat weten we al over de 23e editie van het programma die in januari start? Een overzicht.

Lees ook: Terugblik Wie is de Mol 2023 in Haarlem

Op zaterdag 26 november werden twee van de tien deelnemers van Wie is de Mol 2023 onthuld: presentatrice Froukje de Both en techjournalist Daniël Verlaan. Wat weten we nog meer al van het 23e seizoen van het populaire programma?

Wie is de Mol 2023 kandidaten

Naast De Both en Verlaan doen er nog acht kandidaten mee met WIDM 2023. Dit is de complete lijst:

- Froukje de Both

- Daniël Verlaan

- Sander de Kramer

- Annick Boer

- Ranomi Kromowidjojo 

- Jurre Geluk

- Sarah Janneh

- Soy Kroon

- Nabil Aoulad Ayad 

- Anke de Jong

wie is de mol 2023 dit is al bekend haarlem kandidaten
Een bomvol Raaks wist uiteindelijk de code te kraken! - Beeld Ad Schaap

Land Wie is de Mol 2023

WIDM 2023 speelt zich af in Zuid-Afrika. Het is overigens niet de eerste keer dat dit land het decor van het programma vormt: ook in 2013 gingen kandidaten van Wie is de Mol op zoek naar de saboteur in het Afrikaanse land. Ook onze zuiderburen waren er al eerder: De Mol België 2017 speelde zich ook af in Zuid-Afrika.

Wanneer begint Wie is de Mol 2023?

Het nieuwe WIDM-start op 7 januari 2023. En hoe laat begint Wie is de Mol dan? Vanaf 7 januari kunnen fans de zoektocht naar de Mol wekelijks om 20.30 uur op NPO1 volgen. 

Lees ook: Hints en theorieën Wie is de Mol 2023


Wanneer is de finale van WIDM 2023?

De finale van Wie is de Mol vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023. 

Wie presenteert Wie is de Mol?

Net als de afgelopen jaren is de presentatie van Wie is de Mol 2023 eveneens in handen van Rik van de Westelaken. In 2015 won hij zelf Wie is de Mol. Tijdens de onthulling van de kandidaten in onder meer Haarlem op zaterdag 26 november 2022 gaf hij al hints via een scherm.

Wie is de Mol-hints

Ben jij een grote Wie is de Mol-fan en op zoek naar de beste hints? Wie is bijvoorbeeld de Wie is de Mol-penningmeester - en is dit dan de Mol of een kandidaat? Dan tippen we graag de podcast Trust Nobody, waarin drie fanatieke Molloten elke aflevering uitgebreid bespreken, inclusief de Wie is de Mol-hints die zij denken ontdekt te hebben. Zij verslaan overigens ook elk jaar het Belgische seizoen, dat direct na het Nederlandse wordt uitgezonden en ook zeker de moeite van het kijken waard is!

Ook op YouTube vind je genoeg accounts die de Wie is de Mol-hints bespreken, zoals Gido Verheijen (@gidoverheijen) en Wouter (@woutervdvaart). Ga jij ook een Wie is de Mol-dagboek bijhouden?

Lees ook: Hier kijk je vorige seizoenen van Wie is de Mol terug


Wie is de Mol joker

In Wie is de Mol heb je natuurlijk ook de jokers. Maar wat is zo’n WIDM-joker precies? Een joker betekent - als een kandidaat die inzet bij het invullen van de test aan het eind van de aflevering - dat er één vraag die hij of zij fout heeft beantwoord, toch wordt goedgekeurd. Daarmee vergroot de kandidaat dus de kans dat hij/zij door is naar de volgende ronde.

Daarnaast heb je nog vrijstellingen in WIDM. Net als bij de jokers kun je deze ook winnen tijdens een proef. De vrijstelling zorgt dat de kandidaat automatisch door is naar de volgende ronde.

Wie is de Mol dagboek

Valt er een kandidaat af? Dan zorgen de programmamakers vaak voor een interview met deze afvaller. Ook is er het dagboek van de mol zelf. In 2023 zijn deze dagboeken nog niet beschikbaar.

Wie is de Mol penningmeester

In WIDM wordt ook altijd een penningmeester gekozen. Deze beheert het geld dat met de opdrachten wordt verdient. Soms wil de mol zelf penningmeester zijn. Maar of dat nou zo’n verstandige keuze is van de kandidaten...

Wie is de Mol van 2023?

Sja.. dát blijft natuurlijk de grote vraag tot de onthulling in maart. ;) Dan vindt de Wie is de Mol-finale plaats na de laatste aflevering, zoals gezegd op zaterdagavond 11 maart 2023. Of de echte fans dan de finale van WIDM live kunnen bekijken zoals voor corona, is nog niet bekend.

Lees ook: Oostzaanse Ellie terug in ‘Wie is de Mol?’