Theater Haarlem: Patronaat, Stadsschouwburg en meer!

Algemeen
De Stadsschouwburg in Haarlem.
De Stadsschouwburg in Haarlem. (Foto: Bibi Veth)

HAARLEM – Haarlem zit vol met creativiteit, talent en cultuur. Zin in een avond of middag vol verrassingen en expressies? Dan ben je in Haarlem op het juiste adres. Kom erachter waar de leukste theaters van Haarlem zich bevinden en wat ze te bieden hebben. In dit artikel zetten we alles op een rijtje.

Theater Haarlem

Jeugdtheater Haarlem

In de Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem wordt een divers programma aangeboden voor jeugd en familie. Ga bijvoorbeeld naar de voorstelling van Junglebook of Buurman & Buurman!

Openluchttheater Haarlem

Tussen de duinen en het bos van Bloemendaal ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kun je iedere zomer genieten van muziek, cabaret, dans, klassiek, opera, theater en kindervoorstellingen. De tribune is tegen een duinpan gebouwd en biedt zitplaatsen (met rugleuning) aan 1100 gasten. Het theater is geopend in mei tot en met september en ontvangt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers.

Patronaat Haarlem

Patronaat staat voor een open en eigenzinnige popcultuur, waar iedereen zichzelf kan zijn. Het Nederlandse kernpodium ontvangt ieder jaar meer dan 130.000 bezoekers en heeft 300+ clubleden. Patronaat doet er alles aan om het latent van Haarlem te stimuleren en de weg vrij te maken voor een groter publiek.

Openingstijden Patronaat Haarlem

Patronaat Haarlem heeft geen vaste openingstijden. Houd het programma in de gaten voor actuele openingstijden.

Parkeren Patronaat Haarlem

Patronaat Haarlem bevindt zich op de Zijlsingel 2. Parkeren kan in parkeergarage Raaks, waar je vanaf €3,47 per uur kunt parkeren. Op straat parkeren is in het centrum mogelijk vanaf €5,80 per uur.

Stadsschouwburg Haarlem

De Stadsschouwburg in Haarlem dient al meer dan 100 jaar als één van de meest toonaangevende theaters van Nederland. Na een langdurige renovatie is de Stadsschouwburg nu weer volop in gebruik als onder meer premièretheater.

Theater Haarlem kindervoorstelling

In Stadsschouwburg zijn meer dan genoeg kindervoorstellingen. Van Junglebook tot aan Wolfgang, het wonderjong. Het gehele programma vind je hier.

Openingstijden Stadsschouwburg Haarlem

Er zijn geen vaste openingstijden bekend. Houd het programma in de gaten voor actuele openingstijden. De kassa van Stadsschouwburg is dagelijks open van 13:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de kassa gesloten.

Parkeren Stadsschouwburg Haarlem

Je vindt de Stadsschouwburg op het Wilsonplein 23 in Haarlem. Er zijn verschillende parkeerplaatsen in het Centrum waar je kunt parkeren:

ParkeergarageTarief per uurOplaadpunten elektrische auto’sOpeningstijden
Stationsplein | Lange Herenstraat 11v.a. €2,50224 uur per dag, 7 dagen per week.
Houtplein | Wagenmakerslaan 1v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
Raaks | Zijlvest 45v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
De Appelaar | Damstraat 12v.a. €4,00-24 uur per dag, 7 dagen per week.
De Kamp | De Witstraat 1v.a. €3,47224 uur per dag, 7 dagen per week.

Philharmonie Haarlem

Tot 2001 stond Philharmonie Haarlem bekend als het Concertgebouw. Tegenwoordig heeft Philharmonie vijf zalen het hartje van Haarlem. Het 19e-eeuwse klassieke concertgebouw biedt de perfecte gelegenheid voor een avondje uit.

Theater Haarlem kind

Kinderen zijn ook welkom in Philharmonie Haarlem. Er zijn verschillende shows die binnenkort te bekijken zijn, zoals Het geheim van Simson. Bekijk het gehele programma hier.

Openingstijden Philharmonie Haarlem

Er zijn geen vaste openingstijden bekend. Houd het programma in de gaten voor actuele openingstijden. De kassa van Philharmonie is dagelijks open van 13:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de kassa gesloten.

Parkeren Philharmonie Haarlem

Het adres van Philharmonie Haarlem is op de Lange Begijnestraat 11. Parkeren kan op een aantal plaatsen in het centrum. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij parkeergarage De Kamp of Houtplein. Zie het schema hierboven, bij Stadsschouwburg Haarlem.

Theater Schuur Haarlem

De Schuur, voorheen bekend als de Toneelschuur, is een theater en filmtheater in Haarlem centrum. Je kunt bij De Schuur terecht voor dans, muziek, theater, films en woordkunst. Ook maken ze voorstellingen vanuit hun eigen productiehuis: Toneelschuur Producties.

Openingstijden Schuur Haarlem

De servicebalie van De Schuur is van maandag tot zondag geopend van 10:30 tot 21:30 uur. Bekijk het programma voor de actuele openingstijden van De Schuur.

Parkeren Schuur Haarlem

Parkeren kan gemakkelijk in één van de parkeergarages in het centrum van Haarlem. Je kunt bijvoorbeeld terecht in parkeergarage De Appelaar of Raaks. Bekijk het schema hierboven, bij het kopje Stadsschouwburg Haarlem.

Theater De Liefde Haarlem

In Theater De Liefde worden kleinkunst, cabaret, muziek en literaire voorstellingen getoond. Er is ook ruimte voor talkshows en kindertheater. Het theater heeft een verbindende functie in Haarlem en is bijvoorbeeld ook te gebruiken als repetitieruimte. Theater De Liefde vind je in de voormalige Begijnhofkapel in hartje Haarlem.

Theater De Liefde Haarlem parkeren

Omdat Theater De Liefde in het centrum van Haarlem ligt, kun je het beste parkeren in een parkeergarage. Deze drie parkeergarages liggen dichtbij: De Appelaar, De Kamp of Station.