Nieuwbouw in Haarlem: alle projecten op een rij

Huis
Alle nieuwbouwprojecten van Haarlem op een rij!
Alle nieuwbouwprojecten van Haarlem op een rij! (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Wonen in het prachtige Haarlem? Wij helpen je graag bij het kiezen van de perfecte woning! Lees alles over nieuwbouw in Haarlem.

Bekijk ook dit artikel van nieuwbouwprojecten in Haarlem op een rij.

Nieuwbouw Haarlem: hier bouwt Haarlem

Wonen in Haarlem. Wie droomt er niet van? De stad staat al jaren hoog op verschillende lijstjes van favoriete steden om in te wonen. Dat verrast ons natuurlijk niet want Haarlem leeft! Om alle woningzoekende Haarlemmers een dak boven hun hoofd te bieden, wordt volop gebouwd aan nieuwe huizen. De problemen op de huizenmarkt oplossen is misschien een brug te ver, maar nieuwbouw in Haarlem biedt wel kansen.

Vind het huis in de wijk die bij je past

Haarlem bouwt aan de toekomst. In de verschillende wijken van de stad wordt hard gewerkt om meer mensen die graag in Haarlem willen wonen een eigen ‘plek onder de zon’ te geven. De ambitie is om voor 2025 in totaal 10.000 nieuwe woningen te realiseren, waarvan 4000 voor het sociale segment. En dat is nodig ook. Want net als in heel Nederland is de woningnood in Haarlem torenhoog. Daarom schieten nieuwbouwprojecten in Haarlem als paddenstoelen uit de grond. De gemeente heeft de afgelopen jaren veel vergunningen verleend voor nieuwbouw in Haarlem - zowel voor koophuizen, huurwoningen als sociale huurwoningen. Haarlem is namelijk voor iedereen.

Tekst gaat door onder foto

nieuwbouw projecten haarlem huizenmarkt
Foto: Bossa Nova

Nieuwbouw Haarlem: waar wil jij wonen in Haarlem?

Of je nu van het centrum houdt, verknocht bent aan Vijverpark, wilt wonen aan het Spaarne of kiest voor de goede bereikbaarheid van Haarlem-Noord: nieuwbouw in Haarlem vind je overal. En wat te denken van de grote opknapbeurt die Haarlem-Schalkwijk krijgt? Wij zetten de lopende nieuwbouwprojecten in Haarlem en toekomstige nieuwbouw in Haarlem voor je op een rij. En natuurlijk in welke fase de plannen en projecten zitten. Zo kun jij alvast beginnen met dromen van jouw nieuwe huis. Waar wil jij wonen in Haarlem?

Nieuwbouw Haarlem Noord: sociaal en duurzaam

Een van de grootste nieuwbouwprojecten in Haarlem vindt plaats in Haarlem-Noord. De gemeente stelde voor de omgeving van de Spaarndamseweg een complete ontwikkelvisie op. Naast de nieuwbouw in Haarlem Noord besteden gemeente en ontwikkelaars ook veel aandacht aan andere zaken. Denk aan voorzieningen voor bewoners en een fijne leefomgeving met veel groen en water. En omdat wonen in Haarlem voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moet zijn, staat sociale huur centraal in deze buurt.

• Spaardamseweg 13

Het oude transformatorstation (hoek Schoterbrug/Spaarndamseweg) maakt plaats voor woningbouw. Op deze plek worden betaalbare huurappartementen voor jongeren (in de leeftijd van 18-28 jaar) gerealiseerd. In totaal gaat het om 140 huurappartementen met gedeelde voorzieningen. Het stedenbouwkundig plan is inmiddels overgedragen aan de gemeente, in het eerste kwartaal van 2022 wordt het bestemmingsplan ingediend. Zie jij jezelf al wonen op deze prachtige locatie, direct aan het Spaarne?

Projectwebsite: spaarndamseweg13.nl 

• De Schrijvers

Pré Wonen neemt de sociale huurwoningen aan de Aart van der Leeuwstraat, Generaal Spoorlaan, Gerard van Eckerenstraat en de P.C. Boutenstraat onderhanden. De verouderde woningen worden gesloopt en vervangen door 280 nieuwe sociale huurwoningen, die per fase opgeleverd worden. De eerste fase van de nieuwbouw start begin 2022. Deze nieuwbouw in Haarlem bestaat voornamelijk uit één- en tweekamerappartementen voor starters, alleenstaanden en senioren. Een klein aantal woningen is bestemd voor gezinnen.

Projectwebsite: prewonen.nl/de-schrijvers

• Schoterkwartier

De eerste nieuwbouwwoningen van het Schoterkwartier (fase 1) in Haarlem-Noord zijn al opgeleverd, maar dit nieuwbouwproject komt pas net van de grond. De tweede fase telt maar liefst 108 woningen voor een brede groep bewoners. Fase 2 van het Schoterkwartier bestaat uit een woontoren met 19 koopappartementen en 53 (sociale) huurappartementen. Aan de voet van de woontoren worden 12 stadswoningen ontwikkeld. Het groene buitengebied biedt straks plaats aan 17 stadswoningen en 7 eengezinswoningen.

Projectwebsite: schoterkwartier.nl

Overige projecten toekomstige nieuwbouw Haarlem-Noord:
- Spaardamseweg 380: nieuwbouw 12 betaalbare koopwoningen

Tekst gaat door onder de foto

nieuwbouw projecten haarlem woningmarkt
Wethouder Floor Roduner bij de oplevering van de 34 woningen in de eerste fase van Schoterkwartier Haarlem. (foto: Aangeleverd) 

Kleurrijke nieuwbouw Haarlem-Oost/-Schalkwijk

‘In Schalkwijk gebeurt het’. Van alle wijken in Haarlem wordt in Schalkwijk het meeste gebouwd. De afgelopen jaren verrees naast diverse nieuwbouwwoningen en appartementencomplexen ook een bioscoop. En dat is pas het begin. Het stadsdeel, gebouwd in de jaren 70, wordt ingrijpend verbouwd, vernieuwd en ontwikkeld tot een modern, aantrekkelijk, multifunctioneel stadscentrum. Deze spectaculaire make-over is inmiddels in volle gang. De nieuwbouw in Haarlem Schalkwijk is gericht op een divers publiek - nét als de wijk zelf.

• Project Pasteur

Voor Project Pasteur worden 84 bestaande woningen tussen de Louis Pasteurstraat en Roordastraat gesloopt en vervangen door nieuwbouw in Haarlem. In totaal komen hier 150 nieuwe woningen voor terug, waarvan het merendeel in de sociale huursector. Woningcorporatie ElanWonen, eigenaar van de woningen, begeleidt het project. De sloop staat eind 2022 te gebeuren. Medio 2024 wordt de nieuwbouw opgeleverd.

Projectwebsite: elanwonen.nl

• Schipholweg 1

Haarlem is straks een markante en dynamische blikvanger rijker. Het leegstaande kantoorpand aan de Schipholweg 1 wordt omgetoverd tot een woontoren met uitstraling. In de 179 appartementen van het hogere gebouw is het duurzaam wonen en leven. En eten! Want op de zesde verdieping komt een restaurant met een ruim terras. Wát een (voor)uitzicht! De appartementen worden aangeboden op verschillende markten: sociaal, middelduur en vrije markt. Naast de hoge toren, inclusief parkeergarage, bestaat deze nieuwbouw in Haarlem ook uit een lager gebouw met circa 64 sociale huurwoningen. 

Projectwebsite: schipholweg1.nl

• Bossa Nova

De bouw van Bossa Nova – onderdeel van de vijf woontorens tussen de Aziëweg, Spijkerboorweg, Briandlaan en Bernadottelaan – is in volle gang. En dat moet ook wel. De nieuwbouw van de twee woontorens wordt volgens planning in oktober 2023 opgeleverd. De appartementen in de ronde torens zijn divers, net als de omgeving waarin je komt te wonen. Midden in het Aziëpark, vlak bij het centrum van Haarlem. De verkoop van de appartementen is gestart, wees er dus snel bij. Een van de vele makelaars in Haarlem kan je meer vertellen over deze nieuwbouw appartementen in Haarlem én de vele mogelijkheden die wonen in Bossa Nova biedt!

Tekst gaat door onder foto

bossa nova nieuwbouw haarlem
BossaNova, met Toren Bossa en Toren Nova. 

Projectwebsite: vorm.nl/bossanova

Overige projecten toekomstige nieuwbouw Haarlem-Oost/-Schalkwijk:
- Romolenbeek: nieuwbouw 30 appartementen (sociale huur)
- HAAVE, nieuwbouw 52 appartementen en 21 herenhuizen
- Haarlem Nieuw-Zuid, nieuwbouw diverse wooncomplexen
- Elements, nieuwbouw 10 stadswoningen en 8 appartementen
- Rootz, totaal 670 appartementen, stadswoningen en koopwoningen
- De Keizer, nieuwbouw 111 appartementen
- Koningshof, nieuwbouw 18 luxe woningen
- De Blauwe Wetering, nieuwbouw 430 appartementen
- Oostpoort Haarlem, nieuw stadsdeel

Nieuwbouw Haarlem-Centrum: historisch thuis

Het historische centrum van Haarlem. Een klein paradijs. Stel je voor dat je daar mag wonen! Omgeven door historische panden, de Spaarne en de gezelligheid van het bruisende centrum. Wie wil dat nu niet? Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven hun droomwoning in het Haarlemse centrum te vinden, wordt slim omgegaan met beschikbare ruimte. Elk plekje wordt benut voor nieuwbouw in Haarlem, uiteraard met respect voor het verleden en het historische stadsgezicht.

• De Vierhoek

Nieuwbouw in Haarlem-Centrum dat vraagt om een stukje historisch besef bij de architect. En dat is bij De Vierhoek heel goed gelukt, mogen we wel stellen. Dit bijzondere nieuwbouwproject in Haarlem brengt de historie van de stad opnieuw tot leven. In de Koninginnebuurt worden verdeeld over in totaal 5 blokken ruim 40 appartementen ontwikkeld, evenals 8 hofwoningen en woon/werkvilla’s. Exclusief wonen, in het hart van de stad.

Projectwebsite: de4hoek.nl

Overige projecten nieuwbouw Haarlem-Centrum:
- De Egelantier, 10 koopwoningen

Nieuwbouw Vijverpark Haarlem: een nieuwe wijk!

Haarlem houdt ervan om dingen groots aan te pakken. Het zal je niet ontgaan zijn dat er de afgelopen jaren keihard gewerkt is aan de bouw van Vijverpark, een compleet nieuwe woonwijk aan de Boerhaavelaan. Droom jij van wonen in de buurt van het centrum van Haarlem? Goed nieuws. Dit project bestaat uit de nieuwbouw van maar liefst 425 woningen verdeeld over verschillende prijsklassen. Inmiddels is de bouw van fase 3 gestart en is de inschrijving voor fase 7 gesloten. Maar, niet getreurd: in 2022 gaat de verkoop van nieuwbouwwoningen in Vijverpark weer verder!

Projectwebsite: nieuwbouw-vijverpark.nl

Toekomstige nieuwbouw Haarlem

Het vinden van de woning die bij je past - en die je kunt betalen - is in de huidige markt een uitdaging. Met dit overzicht hopen we je een stapje dichterbij jouw droomhuis te helpen. Natuurlijk is dit slechts een greep uit alle nieuwbouwprojecten in Haarlem. Wil je meer informatie over nieuwbouw in Haarlem? Houd dan de gemeentewebsite in de gaten, check Funda regelmatig en Google er flink op los. Of stap eens binnen bij een van de vele makelaars in de stad. Zo weet jij zeker dat jij er op tijd bij bent. 

Fijne huizenjacht!