Succesvolle bijeenkomst toekomst Prinses Beatrixplein

Huis
Op 12 maart werden buurtbewoners van het Prinses Beatrixplein geïnformeerd over de toekomstplannen.
Op 12 maart werden buurtbewoners van het Prinses Beatrixplein geïnformeerd over de toekomstplannen. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media)

HAARLEM - Na 60 jaar krijg het Prinses Beatrixplein in Oost een grondige make-over. Zo is op 23 april 2020 een startnotitie opgesteld, waar ook de buurt aan heeft bijgedragen. Op zaterdag 12 maart was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Plannen Beatrixplein

De afgelopen jaren zijn door gemeente Haarlem, Dreef Beheer B.V. en Pré Wonen de ontwikkelkansen voor het gebied onderzocht. Op 12 maart werden buurtbewoners van het Prinses Beatrixplein geïnformeerd over de toekomstplannen. Zo moeten er onder meer 300 nieuwe woningen op het plein komen. Ook komt er een nieuw winkelcentrum en een Huis van de Wijk.

‘Belangrijk voor de buurt’

“Er zijn op deze locatie veel mogelijkheden voor de groei van Haarlem”, aldus de gemeente. “Het plein en de voorzieningen aan de Prins Bernhardlaan zijn belangrijk voor de buurt en moeten dat in de toekomst ook blijven. Grondeigenaren Pré Wonen, Dreef Beheer en gemeente Haarlem onderzochten daarom hoe het goede te houden, het verouderde te vernieuwen en hoe woningen bijgebouwd kunnen worden.”

Planning

Op dit moment wordt het Stedenbouwkundig Programma van Eisen opgesteld. In de zomer van 2024 zal er worden gestart met de sloop en bouw van het nieuwe gedeelte. Volg de plannen ook via de site van de gemeente.