Innovatief platform voor huurders die nieuwe woning zoeken

Huis
Zou jij gebruikmaken van het platform?
Zou jij gebruikmaken van het platform? (Foto: Pixabay Mastersenaiper)

REGIO - Een eenvoudige manier voor huurders uit de regio’s Kennemerland en IJmond om huurwoningen met elkaar te ruilen. Dat is ruilmijnwoning.nl - het kanaal waarmee huurders zich vanaf 1 maart kunnen aanmelden als geïnteresseerde in woningruil. De betrokken corporaties willen daarmee huurders een extra mogelijkheid geven om sneller een beter passende woning te vinden.

De site is een initiatief van woningcorporaties Brederode Wonen, Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Woningbedrijf Velsen en Ymere .

Beperkt aanbod

“Het is algemeen bekend dat veel mensen op zoek zijn naar een geschikte huurwoning, terwijl het aanbod zeer beperkt is”, vertelt een woordvoerder. “Er zijn veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Een woning kan nu bijvoorbeeld te klein of te duur zijn. Of de wens leeft om dichter bij werk of familie en vrienden te wonen.”

Over de site

“Het platform ruilmijnwoning.nl verruimt voor huurders het aanbod van woningen. Zij krijgen nu ook de aangeboden ruilwoningen te zien en kunnen daarmee actief aan de slag gaan. Een bijkomend voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur behouden blijft.”