Vandaag in Hoofddorp: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, en deze BN’ers (+ dit zijn de wegafsluitingen)

Nieuws
Koningin Máxima komt vrijdagochtend samen met Koning Willem-Alexander naar Hoofddorp voor de Koningsspelen.
Koningin Máxima komt vrijdagochtend samen met Koning Willem-Alexander naar Hoofddorp voor de Koningsspelen. (Foto: Set Vexy)

HOOFDDORP - Hoog bezoek in Hoofddorp! Niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen naar Hoofddorp - en wel op vrijdagochtend 26 april. Let op, het bezoek van het koninklijk paar brengt ook wegomleidingen in Hoofddorp met zich mee!

Bekijk de foto’s van Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander hier:

Koningsspelen: Willem-Alexander en Máxima in Hoofddorp

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 26 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen bij KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet in Hoofddorp. Het programma ziet er als volgt uit:

  • De Koningsspelen starten traditiegetrouw met het gezamenlijk Koningsontbijt. 
  • Vervolgens worden de Koningsspelen om 09.30 uur officieel geopend door het koninklijk paar. 
  • Voorafgaand aan het sportieve gedeelte treedt Kinderen voor Kinderen op met Daba Die Daba Daa, het Koningsspelenlied van 2024. 
  • Om 10.45 uur zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima weer vertrekken. 

BN’ers in Hoofddorp

Naast de Koning en Koningin zijn ook nog deze Bekende Nederlanders in Hoofddorp vrijdag: niemand minder dan Ron Boszhard en Britt Dekker van het populaire kinderprogramma ZappSport presenteren de ochtend in Hoofddorp! 

Wegafsluiting Hoofddorp Koningsspelen

Voor wie vrijdagochtend de weg op moet, let op! De gemeente meldt het volgende over wegafsluitingen vanwege het bezoek van het koninklijk paar:

  • Van 08.00 tot 11.00 uur zijn de omgeving van de scholen en de grote parkeerplaats niet toegankelijk. Alleen medewerkers van de scholen, leerlingen en mensen met een uitnodiging mogen naar binnen. 
  • Het fietspad achter de scholen (Holmscholenpad) blijft open. 
  • Ook de grote parkeerplaats naast de Jumbo is van 06.00 tot 11.00 uur niet beschikbaar. 
  • Van 07.00 tot 11.00 uur is een deel van het Skagerrak éénrichtingsverkeer. Dit zal met borden en verkeersregelaars worden aangegeven.

Kom met de fiets

Tijdens het bezoek van de koning en koningin wordt extra verkeer verwacht. De gemeente raadt aan om met de fiets of te voet te komen. In de wijk Bornholm en Skagerrak wordt verkeershinder en parkeerdruk verwacht.

Thema Koningsspelen

De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Ontdek!’. Kinderen worden daarmee uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van sporten, bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Ter inspiratie ontvangen de scholen een Sport- en Feestpakket met spelideeën, een online doe- en beweegprogramma, de mogelijkheid om een verbinding met een lokale sportaanbieder te leggen en het Koningsontbijt aangeboden door Jumbo.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013, in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn.