Jeugdlintje

Algemeen
Afbeelding

Volgend jaar rond deze tijd is de eerste uitreiking van de zogenaamde jeugdlintjes voor jonge Heemskerkers (6 t/m 20 jaar). Afgelopen raadsvergadering heeft onze gemeenteraad daartoe besloten nadat er in het voorjaar een unanieme motie van raadslid Burger hierover was aangenomen.

Het is nu de uitdaging om een jury te zoeken, maar vooral om op zoek te gaan naar kinderen en jongeren die dat lintje verdienen. Jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor een ander of jongeren die uitblinken in sport of een andere prestatie hebben geleverd.

Ik roep u op om het ons te melden als u een jongere kent die zo'n lintje verdient

Ik roep u dan ook van harte op om het ons te melden als u een jongere kent die zo'n lintje verdient. We gaan hen dan tijdens een feestelijke bijeenkomst echt even in het zonnetje zetten en bovendien kunnen ze dan een voorbeeld zijn voor anderen.

Staan klaar

Veel jongeren, de meesten, doen het ontzettend goed. Staan klaar voor anderen, werken aan hun opleiding en hebben een leuke bijbaan.

Soms zou je dat wel eens vergeten omdat alleen aandacht wordt besteed aan de jongeren die het verkeerde pad opgaan en bijvoorbeeld betrokken zijn bij geweldsincidenten.

Raad

Ook daarom is het goed dat de raad heeft besloten om juist de jongeren die het zo goed doen in de spotlight te willen zetten.

Maar dan hebben we ook echt uw hulp nodig. Meld deze jonge mensen bij ons aan via de link op de website van Heemskerk, www.heemskerk.nl (mailen of een briefje mag ook), dan gaan wij ermee aan de slag!

Mieke Baltus, burgemeester van Heemskerk

burgemeester@heemskerk.nl