Heemskerk krijgt bijna 2 miljoen rijksbijdrage voor realisatie 400 woningen

Nieuws
Bijna 2 miljoen rijksbijdrage voor realisatie 400 woningen.
Bijna 2 miljoen rijksbijdrage voor realisatie 400 woningen. (Foto: Adobe Stock)

HEEMSKERK – Gemeente Heemskerk krijgt 2 miljoen euro subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Woningbouwimpuls (WBI) krijgt de gemeente voor twee nieuwbouwprojecten in Heemskerk: De Velst én de stationsomgeving. Zo kunnen ze sneller aan de slag om ruim 400 betaalbare woningen te bouwen.

Wethouder Ani Zalinyan: “Het is fantastisch nieuws dat het Rijk ons een extra stimulans geeft om nú door te pakken. Dit geld helpt ons om sneller te starten met het bouwen van 400 goede en betaalbare huur- en koopwoningen. Extra woningen die voor woningenzoekenden erg welkom zijn.”

Zo werkt de subsidie

De Woningbouwimpuls (WBI) van de Rijksoverheid is een subsidie voor het sneller realiseren van betaalbare woningen. De subsidie helpt bij woningbouwprojecten die moeilijk of vertraagd starten door financiële tekorten. Zo kan meer betaalbare huur en koop gerealiseerd worden, zonder dat het plan financieel onhaalbaar wordt. Voor beide projecten wil de gemeente binnen nu en drie jaar starten met de bouw.

Zo wordt de subsidie ingezet

In de stationsomgeving werkt de gemeente met de projectontwikkelaar aan de uitwerking van de ruimtelijke visie. In De Velst is het bestemmingsplan voor woningbouw en de basisschool eind 2023 vastgesteld en zoeken ze nu naar een projectontwikkelaar. De bijdrage van het Rijk kunnen ze hierbij goed gebruiken. De gemeente zet de subsidie in voor grote investeringen in de projecten. Zoals de aanleg van wegen, paden, groen en een prettige openbare ruimte.

Op de hoogte blijven van de woningbouwplannen? Ga naar heemskerk.nl/woningbouw.