GroenLinks: ‘Samen voor Heemskerk’

Algemeen
Lijsttrekker Roy Vlieland.
Lijsttrekker Roy Vlieland. (Foto: Ellen Snoek)

HEEMSKERK - In Heemskerk kan het samen. Dat doen we door te laten zien waar we voor staan: gelijkwaardig, duurzaam en eerlijk. Wij kiezen voor betaalbare woningen. Wij kiezen voor goede zorg in de buurt. Wij kiezen voor schone lucht. Wij zorgen samen voor een Heemskerk, waar iedereen zich thuis voelt.

door GroenLinks Heemskerk

Dat moeten we samendoen, met alle Heemskerkers. We zien buurtbewoners samenwerken aan een gezellige en veilige buurt. 

Initiatieven

Wij zien ook graag initiatieven voor het vergroenen of bewoonbaar maken. We zien vooral een dorp waar mensen mee willen doen. Met ons kan dat!

Samen voor woningen

Wij willen dat er weer gebouwd gaat worden voor iedereen. Voldoende sociale huur- en koopwoningen. 

Wij stimuleren en faciliteren de bouw voor starters en voor ouderen. De bouwnorm wordt circulair en natuurinclusief.

Samen voor duurzaamheid

Wij verstaan onder duurzaamheid namelijk dat wij streven naar een energieneutrale gemeente, waar de inwoners geholpen worden met verduurzaming. 

De energietransitie moet eerlijk verlopen voor alle inwoners van Heemskerk.

Samen voor zorg

We zorgen voor elkaar, maar er wordt ook voor ons gezorgd. Goede zorg betekent dat niemand buiten de boot valt en iedereen altijd dichtbij terecht kan. 

Dit geldt voor zowel jeugdzorg als zorg voor de ouderen in Heemskerk. Dichtbij betekent dat er voldoende voorzieningen in de buurt blijven, van buurtcentra tot winkels.

Samen voor groen

Gezondheid betekent schone lucht. Groen zorgt voor gezonde lucht, maar ook voor koelte in de zomer. Wij zijn kritisch op de aantasting van de hoofdgroenstructuur. We helpen de inwoners hun tuin te vergroenen. Een groen dorp houdt ons allen gezond.

Samen voor sport en cultuur

Voor jezelf zorgen is belangrijk. Dat betekent dat we gezonde jeugd opvoeden door voldoende sportfaciliteiten te realiseren. We maken Heemskerk inclusiever en aantrekkelijker met cultuur. Wij investeren in het cultuurhuis, bibliotheek en andere culturele instellingen.

Samen voor ondernemen

Wij zijn trots op onze ondernemers. We hebben oog voor een fijn ondernemersklimaat. Wij ondersteunen ondernemers die hun bedrijf vergroenen en verduurzamen.

Samen voor Heemskerk

Uiteindelijk doen we het samen. Samen zorgen wij voor een dorp waar iedereen zich thuis voelt. Dus ga samen GroenLInks stemmen op 16 maart.