Jeugdlintje en oorkonde voor ADO’20-jeugdtrainer Joey van Santen

Algemeen
Wethouder Aad Schoorl en Joey van Santen met de oorkonde.
Wethouder Aad Schoorl en Joey van Santen met de oorkonde. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - ADO-jeugdtrainer Joey van Santen is zaterdagmorgen onderscheiden. Uit handen van wethouder en locoburgemeester Aad Schoorl kreeg hij een jeugdlintje en een oorkonde als dank voor zijn inzet bij ADO’20 als trainer bij de kabouters.

Joey van Santen is al ruim twee jaar actief als jeugdtrainer bij de kabouters van ADO’20. Toen zijn jongere broer Ayden nog bij de kabouters speelde, was er op enig moment behoefte aan wat extra mankracht en sloot Joey aan bij de groep van de kabouter-trainers. En dat doet hij nog steeds elke zaterdagmorgen met veel plezier.

De veertienjarige Joey voetbalt zelf niet. Hij doet sowieso weinig aan sport, behalve dan heen en weer fietsen naar school. Daarom is het bijzonder dat hij het heel leuk vindt om als vrijwilliger de kabouters te trainen.

In zijn speech benadrukte wethouder Schoorl het belang van vrijwilligers voor verenigingen zoals ADO’20 en in het bijzonder dat ook jonge mensen zoals Joey actief zijn als vrijwilliger voor ‘hun’ club. Schoorl overhandigde de onderscheiding plus de bijpassende oorkonde, een mooie bos bloemen en namens de kabouters nog wat kleine presentjes. Onder andere een boek over Max Verstappen, waar Joey een grote fan van is. Joey was er beduusd van. Op de vraag van Aad Schoorl: “Wat gaat er door je heen?” kwam niet veel meer dan “eh…eh… bijzonder.” Het was duidelijk dat hij door alle commotie volledig was overvallen.

De ADO-kabouters hadden juist daarvoor hun eigen ‘Kabouter WK’ gespeeld op het ijskoude B-veld. Gelukkig konden de jonge ADO-toppers even doorwarmen in de kleine kantine waar limonade en chips klaarstonden. Voor de ouders was er koffie met petit fours dus dat was allemaal prima geregeld.

Er was een cameraploeg van 251TV aanwezig, dus de beelden zijn in de loop van deze week terug te zien op www.omroepheemskerk.nl en op YouTube.