Column wethouder Heemskerk: ‘Alle kinderen het allerbeste onderwijs’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Een van de leukste onderdelen van mijn portefeuille is, dat ik wethouder onderwijs ben. Dat is namelijk een mooie reden om vaak op scholen te komen. Praten met de scholen over hoe het gaat. Hoe de samenwerking is tussen de scholen, maar ook met de verschillende organisaties die met onderwijs te maken hebben. In de korte tijd dat ik nu wethouder ben, mocht ik al twee kindcentra openen. In een kindcentrum is plek voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Kindcentra verzorgen niet alleen basisonderwijs, maar ook kinder- en buitenschoolse opvang. Zo kunnen de kinderen tot het voortgezet onderwijs op 1 plek leren en spelen.

Leuk is natuurlijk ook, dat je als wethouder soms echt met je voeten in de klei mag. Zoals bij de Boomfeestdag. Samen met een enthousiaste klas van De Otterkolken perenbomen planten in de kasteeltuin van Assemburg. Samen met de schoolkinderen maken we Heemskerk groener door bomen te planten. Ook een mooie gelegenheid om uit de leggen dat de stoofpeertjes niet vanzelf in een plastic verpakking terechtkomen, maar dat de Gieser Wildeman peren aan een boom groeien in hun eigen dorp. 

Alle kinderen hebben recht op het allerbeste onderwijs. Daar werken we samen met de schoolbesturen in Heemskerk heel hard aan. En heel soms komt er dan ook nog iets bijzonders langs. In Velsen-Noord ligt het schip voor de opvang van asielzoekers, waaronder tientallen kinderen. Deze kinderen krijgen nu les in de Internationale Taalklas van Het Rinket, (De Fakkel). Deze school wist in zeer korte tijd te zorgen voor lokalen, materialen, maar vooral ook onderwijzers om de kinderen van de boot zo snel mogelijk les te kunnen geven. Een ongelofelijke presentatie in een hele korte tijd, echt iets om trots op te zijn. Want waar kinderen ook vandaan komen, ze hebben allemaal recht op het allerbeste onderwijs.

Piet Burgering, Wethouder Heemskerk