Iedere scootmobielgebruiker veilig uit en veilig thuis

Algemeen
Afdeling Beverwijk/Heemskerk van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt het belangrijk dat iedere gebruiker van een scootmobiel plezier heeft van de scootmobiel.
Afdeling Beverwijk/Heemskerk van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt het belangrijk dat iedere gebruiker van een scootmobiel plezier heeft van de scootmobiel. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Wat fijn dat er scootmobielen zijn. Met een degelijk vervoermiddel kun je mobiel blijven, of wel: een stuk vrijheid behouden. Maar een stuk vrijheid is ook een stuk verantwoordelijkheid. In dit geval: om veilig uit te gaan maar ook weer veilig thuis te komen.

Afdeling Beverwijk Heemskerk VVN organiseert scootmobielcursus

De afdeling Beverwijk/Heemskerk van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Heemskerk vinden het van belang dat iedere gebruiker van een scootmobiel op een veilige manier zolang mogelijk plezier heeft van de scootmobiel. Zelfstandige mobiliteit is een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de onafhankelijkheid.

Daarom organiseert de VVN afd. Beverwijk/Heemskerk samen met de gemeente Heemskerk een scootmobielcursus op woensdag 22 februari 2023.  De cursus vindt plaats in en bij het gemeentehuis van Heemskerk van 09.30 uur tot 12.00 uur.

Training voor wie? De training is voor zowel beginnende als ervaren scootmobielgebruikers. Belangrijk om te ervaren wat wel en wat niet kan met de scootmobiel. Van belang omdat niet alleen uzelf maar ook de verkeersregels veranderen. En niet te vergeten, hoe reageren de overige verkeersdeelnemers op de scootmobielers. Wat zou u in welke situatie het beste kunnen doen?

Mede namens de gemeente Heemskerk adviseren wij dan ook een ieder die een scootmobiel gebruikt om aan deze training mee te doen. Een gemakkelijke manier om kennis en vaardigheid op peil te houden. Bent u wat angstig op de scootmobiel? Geen nood, onze instructeurs zullen u helpen om dit zo veel te overwinnen. VVN staat voor zo lang mogelijk veilig deelnemen aan het verkeer.

Wat kunt u verwachten tijdens deze cursusochtend?

- Welke verkeersregels gelden voor mij?; alle in en outs om veilig aan het verkeer deel te nemen.

- Oefenen behendigheid in een speciaal opgezet parcours met scootmobiel.

Het belooft een leerzame en gezellige ochtend te worden. Deelname is gratis en voor een kopje koffie wordt gezorgd. Is dit iets voor u? Meldt u dan aan via de website www.vvn-afd-beverwijk-heemskerk.nl. Er kunnen maximaal 30 deelnemers worden geplaatst. 

Inschrijven: Kan vóór 15 februari 2023 via de website www.vvn-afd-beverwijk-heemskerk.nl

Bij start onder ‘voor volwassenen’ vindt u ‘aanmelden scootmobielcursus’, als u hierop klikt kunt het inschrijfformulier invullen en opsturen. U ontvangt een bevestiging van de inschrijving en voor aanvang van de cursusdag een uitnodiging met het programma.