Politiek Café in Grand Café La Citadel Heemskerk

Nieuws
Voor wie moet er gebouwd worden in het dorp?
Voor wie moet er gebouwd worden in het dorp? (Foto: Aangeleverd)

HEEMKERK - Wilt u in gesprek over het thema wonen in de IJmond? Bent u (nog) tevreden over uw (type)woning of heeft u verhuisplannen? Hoe denkt u over de beschikbaarheid van woningen, voor u, uw kinderen of uw familieleden, nu en in de toekomst? Horen we niet al te vaak over thuiswonende kinderen en te weinig beschikbare woningen? 

In Heemskerk komen maar weinig betaalbare huizen vrij, zijn weinig huurmogelijkheden en wordt maar mondjesmaat bijgebouwd. Er zijn een aantal projecten zoals ‘Duitslandlaan’ en ‘De Velst’. Maar als die zijn opgeleverd, is Heemskerk dan af? En is het niet net zo in Velsen en Beverwijk? Door voormalig VVD-wethouder Gaatze de Vries en student psychologie Jesse de Groot, wordt een Politiek Café georganiseerd over wonen in de IJmond. 

Hoe denken de inwoners van Heemskerk en omstreken over hoe ‘passende’ woningbouw er in de komende jaren uit moet zien. En, hoe het anders/beter kan. Voor wie moet er gebouwd worden? En wat moet het dan worden? Laagbouw of hoogbouw? In de stad of buiten stedelijk? U kunt hierover meepraten en in gesprek gaan met wethouder ‘wonen’ Paul Slettenhaar, de lokale makelaars van Brantjes (Tristan Jacobs en Lars Verhoef), woningcorporatie bestuurder (John van Nimwegen) en diverse gemeenteraadsleden uit Velsen, Beverwijk en Heemskerk. 

Ook zal er een vertegenwoordiger uit de Tweede Kamer aanwezig zijn (naam nog niet bekend). U bent van harte welkom op woensdag 14 juni 2023 bij Grand Café La Citadel, aanvang 20.00 uur.