SeniorWeb IJmond geeft lezingen in mei en juni

Nieuws
Nieuwe SeniorWeb lezingen in mei en juni.
Nieuwe SeniorWeb lezingen in mei en juni. (Foto: aangeleverd)

REGIO - In de vernieuwde opzet van Seniorweb IJmond kun je elke maand lezingen bijwonen in Cultuurhuis Heemskerk en in Buurthuis De Stut.

Er staan een aantal lezingen op de planning in april. In Cultuurhuis Heemskerk is op maandag 6 mei een lezing over Betaalvormen. Deze lezing wordt gegeven in samenwerking met de Rabobank. 

Tegenwoordig moeten steeds meer zaken online geregeld worden. Voor mensen die zich niet vertrouwd voelen in de digitale omgeving, kan dit stressvol en verwarrend zijn. Zo aarzelen veel ouderen om te internetbankieren uit angst om slachtoffer te worden van oplichters. Daarom organiseren SeniorWeb en Rabobank een speciale voorlichtingsbijeenkomst over veilig bankieren. Je kan je gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar: communicatie.mra@rabobank.nl.

Op maandag 10 juni is er een lezing Foto’s beheren.

De lezingen in het Cultuurhuis Heemskerk beginnen om 11.00 uur en aanmelden is niet nodig. Toegang kost 3 euro en wordt voldaan aan de zaal.

Buurthuis De Stut 

Op woensdag 8 mei staat er in Buurthuis De Stut een lezing over Vakantie-apps op de planning. 

Vanaf het begin tot het einde van de vakantie zijn wij tegenwoordig aangewezen op de huidige media. Dat begint al bij het bestellen van tickets en reisgidsen. Het raadplegen van onze telefoon of tablet is onmisbaar geworden en dat geeft zeker voordelen. Ook gedurende de vakantie kan het nuttig zijn bijvoorbeeld een weer-app te raadplegen, of buienradar. Tijdens de lezing geven wij handige app’s die je door een veilige en geslaagde vakantie leiden. De lezing wordt gegeven door Fred Wijers, ambassadeur van Seniorweb IJmond.

Op woensdag 12 juni is er een lezing over Digitaal Nalatenschap.

De lezingen in Buurthuis De Stut beginnen om 14.00 uur en aanmelden kan bij De Stut via 0251-248648. Toegang kost 3 euro en wordt voldaan aan de zaal.

Online

Op www.seniorweb-ijmond.nl vind je ook informatie over onze Hulp-aan-Huis en de inloopuren. Verder geeft SeniorWeb tips en info over ‘veilig internetten’, ‘aanschaf apparatuur’ en ‘slimme gadgets’.

Heb je vragen? Via de website kan je contact opnemen, maar je kan ook bellen met 06-39110115.