Peiling interesse om auto’s te delen met buurtgenoten

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Adobe Stock)

HEEMSKERK – Samen met buurtgenoten een elektrische auto delen. Is dat mogelijk in Heemskerk? Energiecoöperatie EcoHeemskerk is gestart met een interessepeiling. En de gemeente ondersteunt dit bewonersinitiatief. Is er voldoende interesse voor een deelauto, dan zorgt de gemeente voor een parkeerplek met laadpaal.

Het concept van autodelen binnen een besloten groep biedt de kans om auto’s te delen met bekende buren of buren die je door het project nog leert kennen. Als autodelers maak je samen afspraken over het gebruik. Bijvoorbeeld over het meenemen van huisdieren, het beschikbaar hebben van kinderzitjes en het schoonhouden van de auto’s. Vooral voor mensen met een auto die vaak stil staat, zoals een tweede auto, kan dit een flinke besparing opleveren. Naar verwachting kan één deelauto zo’n zes privéauto’s vervangen.

IJmondiaal

Meer gemeenten doen mee. Energiecoöperaties in buurgemeenten Velsen, Beverwijk en Uitgeest gaan ook aan de slag met een soortgelijk project.

Meedoen

De uitkomsten van de interessepeiling gaan helpen bepalen of en in welke buurten het autodeelproject in Heemskerk van start kan gaan. Meedoen aan de peiling? Of meer informatie nodig? Kijk dan op www.ecoheemskerk.nl/deelauto. De peiling sluit op 12 mei.