Masterclass bloemen schilderen

Cultuur
Creatief met acryl- of olieverf.
Creatief met acryl- of olieverf. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Kunstzinnige creatievelingen kunnen zondag 23 en 30 juni meedoen met een tweedelige masterclass schilderen, verzorgd door Mieke Rozing. Deelnemers gaan zich daarbij goed verdiepen in het schilderen van bloemen en leren hoe een schilderij op te bouwen en uit te werken met olie- of acrylverf.

“Bloemen zijn prachtig om te schilderen, maar je moet wel weten hoe het werkt zodat je diepte kun creëren”, zegt Mieke. Tijdens deze masterclass leert iemand heel goed kijken naar hoe de bloem is opgebouwd. Wie de essentie van een bepaalde bloem goed kan beredeneren, kan die ook in goede verhouding en met perspectief op het doek krijgen. Deelnemers werken lekker groot want het doek is 50 x 100 centimeter. De maat is overigens in overleg aan te passen.

Nieuwe technieken

Iedereen kan dit en zoals altijd helpt Mieke iedereen om dit stapsgewijs op te bouwen en uit te werken. Zij is gespecialiseerd in olieverf, maar het is ook mogelijk met acrylverf aan de slag te gaan.

Wie zin heeft om even lekker het hoofd uit te zetten en op een ontspannen manier nieuwe technieken te leren, kan zich opgeven. De masterclass vindt plaats de zondagochtenden van 23 en 30 juni tussen 09.00 en 13.00 uur in het Buurt & Biljartcentrum aan de Van Speykkade 61 in Castricum.

Meer informatie via 06-10566887 of kijk op www.miekerozing.nl (gebruik bij opgave de aanmeldmodule).