Man aangehouden na beroving van goederen uit schuren in Heiloo en Egmond

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: politie.nl)

HEILOO/EGMOND - In de vroege ochtend van zondag 10 maart werd een fietser aangehouden. Achterop de fiets had de man een afkortzaag, aan zijn stuur hingen meerdere tassen met groot gereedschap. Toen de agenten met de man in gesprek gingen bleek hij onder invloed te zijn. De fiets waar hij op reed was gestolen.

Bericht van Politie.nl

Blijkbaar is de verdachte die bewuste nacht op strooptocht geweest tussen Heiloo en Egmond en heeft daarbij schuren die niet waren afgesloten leeggeroofd. Tot zijn buit behoorden meerdere zaagmachines, acculaders, boren, schroevendraaiers en een freesmachine. Van sommige spullen is de rechtmatige eigenaar inmiddels achterhaald. Van andere gestolen goederen zal het lastig worden om vast te stellen aan wie ze toebehoren.

Dit incident laat zien dat het belangrijk is om je eigendommen goed te registreren. Dat kan bijvoorbeeld door het bewaren van de aankoopbon, foto’s te maken van kostbare goederen en daar waar mogelijk serienummers vast te leggen. Ook het afsluiten van de schuur of garage kan diefstal voorkomen.