Excursies in Nationale Vogelweek

Cultuur
Tureluur, gewoon vlak bij huis in de natuur.
Tureluur, gewoon vlak bij huis in de natuur. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De Nationale Vogelweek is dit jaar van zaterdag 11 tot en met zondag 19 mei en in die periode verzorgt Vogelwerkgroep Midden Kennemerland diverse excursies waaraan iedereen kan meedoen.

De excursies vinden plaats in het werkgebied van de vogelwerkgroep en hebben diverse vertrekpunten. Wie houdt van het buitenleven en vooral de vogelgeluiden van afgelopen tijd kan volop genieten, door mee te gaan met de ervaren vogelexcursieleiders. De vogelexcursies zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars.

Verplichte duinkaart

Belangstellenden die meegaan, dienen zelf te zorgen voor een (verplichte!) duinkaart en eventuele verrekijker. Ook waterdichte schoenen zijn met de huidige waterstanden een aanrader. Let op: deelnemers aan de vogelexcursie voor kinderen vanaf tien jaar komen met de fiets naar het verzamelpunt.

Excursie 1

Zaterdag 11 mei 18.30-20.30 uur. Verzamelen op parkeerplaats bij Kasteel Marquette in Heemskerk. Excursieleider: Klaas Pelgrim.

Excursie 2

Zondag 12 mei 09.30 -12.00 uur. Alleen voor kinderen vanaf tien jaar, fiets meenemen. Verzamelen op parkeerplaats duinreservaat aan de Noorderstraat in Bakkum. Excursieleiders: Cees Baart en Henk van de Leest.

Excursie 3

Maandag 13 mei 09.00-11.00 uur. Verzamelen op parkeerplaats duinreservaat aan de Noorderstraat in Bakkum. Excursieleider: Jaap Olbers.

Excursie 4

Maandag 13 mei 19.00-21.00 uur. Verzamelen op PWN-parkeerterrein bij restaurant Nieuw Westert in Egmond Binnen. Excursieleider: Cees Baart.

Excursie 5

Dinsdag 14 mei 08.30-12.00 uur. Voor deze excursie verplicht aanmelden via www.vogelweek.nl (vogelbescherming). Verzamelen op parkeerplaats duinreservaat aan de Noorderstraat in Bakkum. Excursieleider: Hans Stapersma.

Excursie 6

Woensdag 15 mei 18.30 -20.30 uur. Verzamelen op parkeerplaats duinreservaat aan de Noorderstraat in Bakkum. Excursieleider: Dick Dekker.

Excursie 7

Donderdag 16 mei 09.00 -11.00 uur. Verzamelen op parkeerplaats duinreservaat aan de Noorderstraat in Bakkum. Excursieleider: Jaap Olbers.

Excursie 8

Zaterdag 18 mei 10.00-12.00 uur. Verzamelen fietstunneltje Uitgeesterweg (onder de N203 richting Uitgeest) in Castricum. Excursieleider: Hanno Pet.

Informatie over de vogelwerkgroep en alle activiteiten op: www.vwgmidden-kennemerland.nl.