Bloemsierkunst De Carlton gaat sluiten

Algemeen
John en Caroline Koenen gaan de bloemenzaak sluiten. Het einde van een lang tijdperk,
John en Caroline Koenen gaan de bloemenzaak sluiten. Het einde van een lang tijdperk, (Foto: Tom van Ooijen)

Je kunt het gerust één van de iconen van de winkels van Hoek van Holland noemen: Bloemsierkunst de Carlton. Maar liefst 47 jaar heeft de bloemen- en plantenzaak haar vestiging in ons dorp gehad.

Door Tom van Ooijen

Nu hebben John en Caroline Koene met heel veel pijn in het hart moeten besluiten de zaak te moeten sluiten. Aanstaande zaterdag 8 april is de laatste mogelijkheid bloemen en planten te kopen, volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag volgt er een leegverkoop, zie daarvoor ook de advertentie elders in deze krant.

47 Jaar geleden begon de zus van John Bloemsierkunst De Carlton in de Huydecoperstraat, in het pand waar destijds groenteboer De Koning zat en later doe het zelf zaak Van Dam.

John kwam op zijn 15e bij zijn zus in de zaak werken, en nam deze in 1985 als zelfstandige over. De zaak werd in december van dat jaar verplaatst naar de Prins Hendrikstraat in het pand waar Jamin zat. Van twee panden werd één pand gemaakt. Een jaar nadat John met Caroline trouwde kwam zij ook in de zaak, 34 jaar geleden en werd samen met John een drijvende kracht binnen het bedrijf. Nadat de apotheek vertrok uit het centrum werd het huidige pand aan de Prins Hendrikstraat 400 betrokken. Nu sluit de bloemenzaak zaterdag definitief de deuren.

“Door een samenloop van omstandigheden hebben we dit besluit echt met pijn in ons hart moeten nemen, eigenlijk een jaar eerder dan de bedoeling was”, aldus John en Caroline, die dankbaar zijn dat Hoekenezen hen altijd trouw bleven. “We willen iedereen dan ook echt uit de grond van ons hart bedanken voor de klandizie en het vertrouwen dat mensen in ons hebben gehad. Aan alles komt eens een eind, aan Bloemsierkunst De Carlton in Hoek van Holland helaas ook. Het is voor ons altijd een groot plezier geweest dit werkt te doen. De winkel en het personeel hadden ook een sociale inslag omdat mensen vaak een uitgebreid praatje hielden in de winkel.” Het betekent dat Hoek van Holland naast een slager of groenteboer ook geen bloemenzaak meer heeft, al blijft de hoop dat iemand de zaak wil overnemen.