‘Dit is Koningsdag zoals het hier hoort’

Nieuws
Ook op de kleedjesmarkt was het gezellig druk, een echt Koningsdaggebeuren.
Ook op de kleedjesmarkt was het gezellig druk, een echt Koningsdaggebeuren. (Foto: Tom van Ooijen)

Dat was toch wel het meest gehoorde geluid afgelopen zaterdag als het ging om de viering van Koningsdag. Het zat dan ook allemaal mee tot aan het weer toe.

Door Tom van Ooijen

In eerste instantie leek het weer echter toch nog wat roet in het eten te gaan gooien. Eigenlijk was het vanaf 9 uur verzamelen in de Speeltuin maar toen regende het nog behoorlijk. Even hield de organisatie het hart vast, maar om kwart over negen werd het droog en rond half tien kwamen de verklede kinderen met ouders of grootouders naar de speeltuin. Daar konden de kids geschminkt worden en op de foto. Vervolgens ging het in gezellige optocht naar de Dorpskerk waar de eventband van Rotterdam aan Zee al voor de nodige muziek zorgde.

De optochtging door de kerk heen waar al behoorlijk wat ouderen zich verzameld hadden voor de koffiemaaltijd. Maar eerst ging iedereen nog even naar het pleintje aan de voorzijde van de kerk waar de dorpsraad de aubade kreeg aangeboden. Dorpsraadvoorzitter Jacco van Dam zette daar de gedecoreerden in het zonnetje en dankte op voorhand alvast de organisatie die in handen was van de nieuwe stichting Hart voor de Hoek, met als initiatiefnemer Dennis Dukers. Dit gebeurde in samenwerking met de Speeltuin, de Dorpskerk, Saam en Broodje Unicum en Spartan Fit. Bij de kerk werden ook de winnaars van de verkleedwedstrijd in de prijzen gezet.


In optocht naar de Dorpskerk. - Tom van Ooijen

Waar de ouderen op het ontmoetingsplein in de Dorpskerk konden genieten van de maaltijd en het bezoek van de koninklijke familie in Emmen op een groot scherm konden volgen, gingen de kinderen en hun ouders in optocht naar het Brinkplein. Daar kwamen ze voor het mooie eigenlijk net te vroeg aan. De kleedjesmarkt en de activiteiten waren nog in opbouw. Wie niet daar het plein wilde kon prima terecht in de speeltuin waar ook verschillende activiteiten waren.

Verschillende optredens

Maar vanaf een uur of elf kon er toch volop Koningsdag gevierd gaan worden. Met onder meer springkussen en de snoepkoets was er vooral voor de kids wat te doen, de kleedjesmarkt kenden goed bezoek en verder op het plein zorgde in eerste instantie Christine Domingos er voor dat de kinderen heerlijk konden dansen en springen. 

Vervolgens kwamen er optredens van Hoekenezen Luca Diez en Soufiane die onder een heerlijk zonnetje plaats konden vinden. Een zonnetje dat zich gedurende de dag lekker veel liet zien. daarnaast was HBC Doelgericht met het handboogschieten er, zorgde RC Workout voor bokslessen en konden de kids meedoen aan Kangoo Jump.

‘Plastic bekers bleek een geniale vondst’

Vervolgens nam de Westlandse coverband The Dorst het over. Inmiddels was het behoorlijk druk geworden op het plein. Mensen konden zich tegoed doen aan de drank van Saam en de broodjes van Broodje Unicum en later sloot ook Sabra nog aan. Het terras van Saam zat de hele dag bom en bomvol. Wat een geniale vondst bleek was dat de drankjes op het plein in harde plastic bekers met het logo van Hart voor de Hoek geschonken werden. Deze bekers werden keurig teruggebracht waardoor er na afloop amper rommel op het plein was.

Na de uitreiking van deprijzen van de kleurwedstrijd door Jacco van Dam en Diana van Toor sloot het verdere liveoptreden van The Dorst een bijzonder geslaagde Hoekse Koningsdag af. Wat restte, ook op social-media, waren de complimenten voor de organisatie.

Foto’s van de Hoekse Koningsdag zijn te zien op www.rodi.nl/hoekvanholland..  ook op de site, de gedecoreerden.

Reactie organisatie

Een geweldige dag, dat kunnen we gerust zeggen. Het was even spannend wat betreft het weer, maar wat hebben we het getroffen. Uiteindelijk ook nog een zonnetje. Een groot feest dat startte in de Speeltuin met de verklede kinderoptocht en eindigde op het Brinkplein met heel veel gezelligheid. Ook in de Dorpskerk bleef het gezellig en heeft men ook van koningsdag in Emmen kunnen genieten.

In een korte tijd is er hard gewerkt om dit feest mogelijk te maken en koningsdag weer op de agenda te zetten. Een hele prestatie en dat kan alleen maar als er veel enthousiasme is. Daarom willen wij heel graag vanuit het organisatie de volgende ondernemers, verenigingen en artiesten noemen en hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Stichting Hart voor de Hoek- BIZ Hoek van Holland- Subsidie Bewonersinitiatieven- De Speeltuin- De Dorpskerk- Balletschool Domingo’s- Spartan Fit- RC Workout- HBC Doelgericht- Sabra- Broodje Unicum- Restaurant Saam- Maribu Beach- Bakkerij van den Berg- Hema- Sponsor Koffie,thee - Primera- De Snoepkoets- De Vries Podiumwagen- Luca Diez- Soufiane- Coverband The Dorst- Rodi.nl/ Nieuwsblad Hoek van Holland. Alle vrijwilligers.

In optocht naar de Dorpskerk.