Feestje in Dorpskerk rond bevrijding Hoek van Holland

Nieuws
De bevrijding van Hoek van Holland vond pas op 10 mei 1945 plaats.
De bevrijding van Hoek van Holland vond pas op 10 mei 1945 plaats. (Foto: uit de collectie Anefo via het Nationaal Archief.)

De Dorpskerk organiseert een feestelijk programma op zaterdagmiddag 11 mei rondom de bevrijding van Hoek van Holland. Deze vond niet, zoals in de rest van Nederland, op 5 mei plaats, maar pas 10 mei.

Het Historisch Genootschap Hoek van Holland geeft deze middag een korte lezing over de bevrijding van Hoek van Holland. Dirk Ruis en Mir Visser vertellen over de reden hiervoor en hoe de geallieerden te werk gingen. Tevens vertellen zij het één en ander over de periode na de bevrijding. De lezing duurt ongeveer een half uur.

Dat is toch een feestje waard. Ook het Jeugdorkest (RAZ) is van de partij en geeft een concert, want dat hoort er ook bij op een bevrijdingsfeest. Geen feest zonder muziek.

Rond de klok van 17.30u. is er een feestelijk hapje en drankje. Er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is van harte welkom vanaf 15.30u. Kerkelijk of niet kerkelijk, het maakt niet uit.

vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom. 

Om 16.00 uur geeft het Historisch Genootschap een lezing over ; 10 mei bevrijding Hoek van Holland.’

Om 16.30 uur geeft het Jeugdorkest van muziekvereniging Rotterdam aan Zee een bevrijdingsconcert.

Om 17.30 uur is er een bevrijdingsfeestje met een hapje en een drankje en nog meer muziek.

U kunt zich aanmelden via cvk@pghvh.nl Vermeldt uw naam en het aantal personen en of u bij het feestje om 17.15 uur bent. Mocht u vervoer nodig hebben, vermeld dit dan ook.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet