‘Held in blauw’ unieke kleinkunstvoorstelling in Anna Paulowna

Cultuur
Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet.
Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet. (Foto: PR)

ANNA PAULOWNA - ‘Held in Blauw’ is een unieke kleinkunstvoorstelling welke wordt omlijst door het ‘Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet’ van het Marinierskapel. Vrijdag 12 mei presenteert locatietheater Johanna’s Bos in Anna Paulowna met trots deze kleinkunstvoorstelling. De bijzondere avond vindt plaats in de theaterschuur van Johanna’s Bos en wordt opgeluisterd door het ‘Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet’ (MAR V) van de  Marinierskapel!

Jörgen Raymann: Waanzinnig! Ze heeft een prachtige zangstem

MAR V, waarbij de ‘V’ staat voor kwintet, speelt in de bezetting van twee trompetten, hoorn, trombone en bastuba. Naast het gehele originele repertoire voor koperkwintet wordt muziek uit alle tijdvakken gespeeld aangevuld met selecties uit film-, musical-, swing- en popmuziek en speciaal voor dit ensemble gecomponeerde muziek.

Persoonlijk verhaal

‘Held in Blauw’ is een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront. Wat is de keerzijde van een heldendaad? In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië in de jaren 90. ‘Held in Blauw’ is een zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad, maar bovenal de effecten daarvan op jezelf. Een oproep om niet langer te zwijgen, maar een vraag te stellen. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt het publiek onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.

Meer informatie

De voorstelling begint om 20.00 uur en de locatie is vanaf 19.00 uur geopend. Adres: Lotweg 42 in Anna Paulowna. Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts 18,50 euro per stuk. Dit is een unieke kans om te genieten van een avond vol prachtige muziek en kleinkunst.

Kaarten voor ‘Held in Blauw’ zijn te bestellen via www.johannasbos.nl. Wees er snel bij, want de kaarten zijn beperkt beschikbaar!

Frédérique onderzoekt de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader