Na een jaar een baan als doktersassistente

Partnerbijdrage
Studenten op de Volwassenen College.
Studenten op de Volwassenen College. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Er is een tekort aan doktersassistenten door heel Nederland. Dit vak is heel geschikt voor omscholers vanuit diverse branches. Werken als doktersassistente heeft een aantal aantrekkelijke kanten. Werken met mensen, lichamelijk niet zwaar maar wel afwisselend, werktijden zijn overdag doordeweeks, elke dag is anders.

De opleiding bij het Volwassenen College is een mix van een schriftelijke opleiding met veel thuisstudie en een dagopleiding waar je meer ‘aan de hand wordt genomen’. Na gemiddeld 16 uur thuisstudie met het voorbereiden van de les gaan studenten één dag in de week naar school. De stage wordt doorlopen op een plek naar keuze bij een erkend stagebedrijf in Nederland. De opleiding is praktijkgericht, en geschreven door een arts en een verpleegkundige.

“Juist gemotiveerde volwassenen, met levenservaring en vaak ook werkervaring kunnen snel opgeleid worden.” Aan het woord is Karin Reidinga, stagedocent van het Volwassenen College. “Het moeilijkste om een aankomend doktersassistente aan te leren is namelijk de beroepshouding: hoe ga je om met iemand die ziek is. En dat is iets dat mensen die wat ouder zijn al geleerd hebben van zieken in hun omgeving. Als je dan een gemotiveerde volwassene hebt, kan deze na het leren van (veel) medische kennis en het leren uitvoeren van medisch-technische handelingen, na een jaar aan het werk zijn.

Marlijn (35): “Voor ik begon aan de opleiding heb ik 14 jaar in een drogist gewerkt. Ik heb bij het Volwassenen College de basis kunnen leggen voor het goed uitvoeren van mijn werk als doktersassistente bij defensie.“

Rianne (35): “Ik was restaurant kok en Horeca & Catering manager en ben nu aan het werk als doktersassistente. De docenten waren in een woord super, hielpen mij er doorheen.”

Volwassenen College verzorgt donderdag 20 juli een voorlichting op de locatie in Den Helder met de mogelijkheid om in de klas te kijken.

Volwassenen College Den Helder 

‘t Wijkhuis Texelstroomlaan 5

Meer informatie via: 0223-762777 of www.volwassenencollege.nl.