Zomerexpositie in Cultuurschuur Wieringerwerf

Uitgaan
Een werk van Suus.
Een werk van Suus. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Broer Koos en zus Suus Beemsterboer, beiden geboren in het Kunstenaarsdorp Bergen, mogen de maanden juni en juli 2023 exposeren in de Cultuurschuur van Hollands Kroon in Wieringerwerf.

Water + Land (klei) Lucht en Zee

Susan (1962) en Koos( 1951) komen met hun mooiste kunstwerken naar deze expositie om de bezoekers veel plezier te bezorgen. Suus is al vele jaren een keramiste en maakt schalen, objecten, vreemde vogels en vissen, maar ook de ‘mensfiguren’, gaat zij duidelijk niet uit de weg en geeft daar een hele eigen draai aan.

De kleuren zijn mooi helder en de afbeeldingen in haar werk doen verbazen van schoonheid. Suus heeft jaren op het water gewerkt als stuurman op de grote vaart, was ook sluiswachter. Op dit moment vaart zij nog in de Biesbos met haar eigen boot, heeft veel op (water) dieren die geregeld te voorschijn komen in haar werk. Suus houdt van met handgevormde objecten en veel is Raku gestookt.

Paplepel

Koos heeft iets met de Wieringermeer! Rond 1995 mede medeoprichter van de Kunstkring Meerkunst (wat plaats vond in Kreileroord). Op de expositie; ‘Kijk op de Wieringermeer’, hingen meerdere werken van hem en drie daarvan neemt hij ook weer mee naar de expositie in de Cultuurschuur.

Schilderijen van Koos zijn; modern naïef, puur en direct op het doek geschilderd met het mes , pasteus, dus lekker dik en stevig in kleur (pasteus schilderen; een techniek waarbij de verf in dikke lagen op het doek wordt gebracht).

Jaren in Bergen (NH) levend tussen de daar wonende kunstenaars, heeft hij de kunst als het ware met de paplepel ingegoten gekregen, les gehad van onder anderen Dirk Nap, Carel Colnot en de wereldberoemde Franco Costa, die weer leerling was van Picasso. Franco maakte de affiche voor de ‘America’s cup 1987’ en de Whitbread Race Round the World, beide grote zeilwedstrijden over de gehele wereld. Koos zwierf langs de kust van de Wieringermeer, het Wad en natuurlijk de Noordzee waarvan u op deze expositie meerdere werken mag komen bewonderen.

Veel (bijna alle) werken van broer en zus Beemsterboer zijn te koop en ja er gaat natuurlijk ook een percentage ( 20% ) naar de Cultuurschuur ter ondersteuning van wat daar allemaal gebeurt.

De Cultuurschuur is elke dag open en de expositie is van te bekijken. Gratis parkeren en gratis entree. Koffie voor een miniprijsje. De Cultuurschuur is gevestigd aan het Loggersplein 1. 

Een van de werken van Koos.