Inspiratie nodig voor de tuin? Dat kan in Hippolytushoef

Uitgaan
Doe inspiratie op.
Doe inspiratie op. (Foto: aangeleverd)

Tuinbezoek in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De tuin ‘Zonnehoek’ aan de Slingerweg 127 in Hippolytushoef is volgens traditie elk jaar opengesteld op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei en tweede pinksterdag maandag 20 mei.

Alle borders staan er weer goed verzorgd bij en volop in kleuren combinaties op een oppervlakte van 1750 m². Genoeg inspiratie OM ideeën op te doen voor elke tuin bezitter. Klimplanten zijn er ook, zoals rozen, clematissen, lathyrussen en zelfs bramen, frambozen en aardbeien in bakken op het weegbrugdek. 

De weegbrug uit 1948 is regelmatig in restauratie en is nu ingericht als ‘Het Kleinste winkeltje van Wieringen’. Maar er is nog veel meer te zien en te ontdekken zoals een prachtige collectie geglazuurde- en aardenwerk plantenpotten en ander materiaal met korting, om in de tuin te gebruiken, puur om de tuinier het soms zware tuinwerk te verlichten. Let wel: je kunt een tuin net zo makkelijk / moeilijk maken als je zelf wilt. Er zijn veel zitgelegenheden in de tuin om al dit moois te bekijken en op je in te laten werken. Er is koffie/thee en voor elke tuinbezoeker en een zakje exclusieve zaden uit deze tuin is bij de entreeprijs van 4 euro inbegrepen. De welkomstwimpel wappert op beide dagen van 11.00 - 17.00 uur.