Laatste mogelijkheid aanvraag energietoeslag

Gemeentenieuws
Afbeelding
Foto: archief

HOORN - Vraag nog voor 1 juni je energietoeslag over 2023 aan. Deze energietoeslag kon vanaf 1 december worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Er zijn ondertussen veel mensen die deze toeslag hebben aangevraagd en ontvangen.

Heb je de energietoeslag nog niet aangevraagd? Dan kun je dit nog doen door het formulier in te vullen dat op op de website van de gemeente staat (www.hoorn.nl/energietoeslag). Ook kun je het formulier ophalen op het stadhuis. 2023 is het laatste jaar dat de energietoeslag wordt uitgekeerd, je kunt geen aanvraag indienen over 2024.

Wat is de energietoeslag?

De kosten voor gas en elektriciteit zijn in 2023 hoog geweest. Mensen hebben moeite gehad om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom is er de energietoeslag. Dat geld is bedoeld om je te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit, ook al is dat in 2023 geweest.

Geldzorgen

Indien je moeite hebt  met rondkomen, of andere geldzorgen hebt, kun je contact opnemen met Team Rondkomen van Gemeente Hoorn. Bel of kom langs tijdens een van de inloopspreekuren (www.hoorn.nl/inloopspreekuren). Bellen kan ook: 0229-252200. Mail: rondkomen@hoorn.nl .

Lees nu de laatste editie van de digitale krant