Tien jaar Pearle in Hoornse winkelcentrum de Huesmolen

Partnerbijdrage
Het team in de Huesmolen. V.l.n.r.: Kim (leerling opticien), Daniëlle (opticien en contactlensspecialist), Rina (verkoopmedewerker) en Guido (opticien).
Het team in de Huesmolen. V.l.n.r.: Kim (leerling opticien), Daniëlle (opticien en contactlensspecialist), Rina (verkoopmedewerker) en Guido (opticien). Foto's: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Pearle Opticiens in de Huesmolen bestond afgelopen december alweer tien jaar. In 2012 was dit de tweede winkel van Pearle in Hoorn die franchise-ondernemer Martijn Croese opende. Het vaste team in de Huesmolen, bestaande uit Guido, Kim, Rina en Daniëlle, is nog altijd heel blij met deze locatie. “We zijn hier voor onze klanten heel goed bereikbaar”, zegt verkoopmedewerker Rina. “Zeker nadat het hele winkelcentrum op de schop ging en de gracht verdween, is de bereikbaarheid alleen maar beter geworden.”

Partnerbijdrage dossier
Voor iedere portemonnee een passende kijkoplossing

Al tien jaar biedt Pearle in het Hoornse winkelcentrum een ruim assortiment brillen, zonnebrillen en contactlenzen. “Voor iedere portemonnee hebben wij iets passends in huis”, laat opticien en contactlensspecialist Daniëlle Eekhout weten. “Er is een brede selectie aan merken, zoals Ray-Ban, Carrera en Michael Kors. Er zit vast en zeker een bril of zonnebril tussen die bij je past. Ook bieden we een ruim assortiment contactlenzen.” Bij Pearle kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijg je op elke bril twee jaar garantie op productie- en materiaalfouten. Deze garantie geldt ook voor alle zonnebrillen op sterkte en contactlenzen. 

Huiskamergevoel

In de winkel staan diverse oogspecialisten klaar met een persoonlijk advies voor de klanten. “De tijd nemen voor onze klanten vinden we heel belangrijk. Wij willen dat iedereen zich hier welkom voelt. Onze winkel heeft dan ook een rustige uitstraling waarin we een warm huiskamergevoel creëren.” 

Goed Zicht Gesprek

In de winkel in de Huesmolen kunnen klanten terecht voor een zogenaamd Goed Zicht Gesprek. “Dit is een intakegesprek waarin we meer inzicht proberen te krijgen in het kijkgedrag van de klant. Wat zijn je wensen? Waar loop je tegenaan? Wat doe je in het dagelijks leven? En welke rol speelt jouw zicht daarin? Ook willen we graag weten wat je wensen en verwachtingen zijn van het Goed Zicht Gesprek en of je oogklachten hebt. We stellen dus diverse vragen om iemand beter te leren kennen, zodat we daarna een persoonlijk advies voor de beste kijkoplossing kunnen geven. Bij dit intakegesprek hoort uiteraard ook een oogmeting. Al onze oogmetingen worden uitgevoerd door erkende opticiens. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare uitslag krijgt. In totaal kost dit Goed Zicht Gesprek ongeveer dertig minuten”, legt Daniëlle uit. Wie een uitgebreider onderzoek aan de ogen nodig heeft, bijvoorbeeld een OCT-scan, kan doorverwezen worden naar de optometristen in de winkel op het Grote Noord in Hoorn. 


vincentdevriesfoto.nl

Trots

In die tien jaar is er volgens Daniëlle best veel veranderd. “De apparatuur is sterk verbeterd waardoor de metingen veel accurater zijn geworden. Verder is het aanbod aan contactlenzen uitgebreid met veel meer sterktes.” De meest bijzondere periode voor het hele team van Pearle in de Huesmolen was toch zeker de coronatijd. “Omdat we een essentieel beroep hebben, mochten we open blijven”, blikt Rina terug. “Alles ging natuurlijk op afspraak en we droegen mondkapjes. Het was een spannende en bizarre tijd.” Pearle in de Huesmolen heeft de afgelopen tien jaar een mooi klantenbestand opgebouwd waar het hele team enorm trots op is. “Met veel mensen hebben we een band opgebouwd en dat maakt ons werk alleen maar leuker. Wij hopen nog vele jaren veel mensen te mogen begroeten in onze mooie winkel”, besluit Daniëlle.


vincentdevriesfoto.nl

Koop, krijg, geef

Op dit moment heeft Pearle een aantrekkelijke actie: koop een bril, krijg de tweede bril of (zonne)bril gratis en geef een voucher voor de derde bril cadeau! Drie brillen voor de prijs van één dus. Zo heb je niet alleen een nieuwe bril, maar kan je ook tweede bril uitkiezen zoals een zonnebril, autobril of bijvoorbeeld blauwfilterbril. De derde bril geef je aan iemand cadeau.

Pearle Opticiens, De Huesmolen 9 in Hoorn. Een afspraak maken? Dat kan online via www.pearle.nl . Bellen kan natuurlijk ook: 0229-768990.