Klein Giethoorn in Opperdoes wordt Dormio Resort

Algemeen
Sfeerimpressie van het toekomstige park.
Sfeerimpressie van het toekomstige park. ((Foto: gemeente Medemblik))

De gemeente Medemblik werkt aan de vitaliteit van de verblijfsrecreatie in de gemeente. Klein Giethoorn is met dertig kleine recreatiewoningen in de basis al een vitaal park, een locatie met de potentie om toeristen te ontvangen. In het bestemmingsplan was al voorzien dat het park vergroot kon worden. Het ontbrak echter aan concrete plannen. Die zijn er nu. Ontwikkelaar Dormio Group diende zich aan en kwam met goede plannen voor een recreatiepark geïnspireerd op de Westfriese bouwstijl. Het park heet Dormio Resort Medemblik.

De gemeente is blij met de ontwikkelingen. Wethouder toerisme en recreatie Harry Nederpelt: “De gemeente heeft al jaren de wens om dit vakantiepark op deze prachtige plek in de gemeente Medemblik te realiseren. Dat gaat nu ook echt gebeuren met een grote internationale speler en daar zijn we erg trots op”. Voor de gemeente betekent meer bezoekers een boost voor de lokale economie, inclusief meer mogelijkheden voor horeca en toeristische ondernemers. “Precies de sector die het de afgelopen jaren erg zwaar heeft gehad”, aldus de wethouder. Met de komst van het nieuwe park worden naar verwachting zo’n 36 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Dormio Group ontwikkelt resorts en hotels op toeristische toplocaties in binnen- en buitenland. Het ontwerp van het nieuwe park is gebaseerd op de historische bouwstijl die ook in het centrum van Medemblik stad te vinden is. Ook de slootjes en bruggen van een traditioneel Westfries lintdorp komen terug in het ontwerp van het nieuwe park. Directeur van Dormio Don van Schaik: “Dormio is altijd op zoek naar bijzondere locaties voor haar resorts. Wij vinden dat deze locatie het Westfriese gevoel met zijn typerende bouwstijl en zijn vaarten mooi weergeeft. We zijn erg blij dat we hier een viersterren resort realiseren die opgaat in zijn omgeving. Onze gasten ontdekken van hieruit de gehele omgeving, met Medemblik en het IJsselmeer als grote trekkers. Wij hopen in het najaar met de bouw te starten om 1,5 jaar later de eerste gasten te ontvangen.”

Don van Schaik en wethouder Nederpelt.