Prijzenregen voor Radboud Inline-skating

Nieuws
Alle toppers van Radboud Inline-skating.
Alle toppers van Radboud Inline-skating. (Foto: aangeleverd)

De skaters van Radboud Inline-skating reden van 15 tot en met 17 juni het Nationale Kampioenschap in Heerde op de weg en de baan (piste).

Nederlands kampioen werden Rick Schipper (Medemblik) op de One Lap en Relay en Kay Schipper (Medemblik) op de 1.000m en de relay bij de senioren. Menno van Eig (Opperdoes) NK One Lap, 200m en Relay HJB. Pom Peerdeman (Hauwert) Nederlands Kampioen Puntenkoers Weg, Afvalkoers en Relay en Jarne Feenstra (Wognum) op de Punt(Afval)koers bij de HKA. Sofia Schilder (Hoogwoud) Nederlands Kampioen Puntenkoers Weg en Punt(Afval)koers bij de DJA. Op de relay werden ook Sharissa Oussoren (Midwoud), Janne Boos (Wervershoof) en Sam Veldkamp (Hauwert) Nederlands Kampioen.

Ook was er nog een grote collectie zilver en brons en zaten enkele rijders dichtbij het podium. Zo was er zilver voor Rick Schipper op de 1.000m, voor Kay Schipper op de Punt(Afval)koers bij de senioren heren en bij de dames Bente Kerkhoff (Oostwoud) op de puntenkoers Weg en Janne Berkhout (Hauwert) op de relay. Bij de junioren A voor Menno van Eig zilver op de 500m, en bij de dames voor Jet Fransen (Andijk) op de Puntenkoers Weg, Afvalkoers, Punt(Afval)koers, en Relay. Ook Melissa Mooijman (Wervershoof) haalde zilver op de relay DJA en Sofia Schilder op de Punt(Afval)koers en Relay. Bij de kadetten succes voor Noa Petitjean (Zwaag) Zilver op de puntenkoers. Bij de heren kadetten voor Pom Peerdeman was er zilver op de one lap en 200m, en voor Jarne Feenstra op de 1.000m en 500m.

Brons was er vijftien keer, onder meer bij de senioren voor Rick Schipper op de 500m en Kay Schipper op de afvalkoers.

NK Marathon

Al met al waren het zeer succesvolle dagen. Een grote groep staat 24 en 25 juni aan de start van het NK marathon en 100m in Rotterdam. Binnenkort zijn de skaters ook in de buurt te bewonderen tijdens het Radboud Internationaal-Tournament in Wervershoof en Medemblik, dat gehouden wordt van 30 juni tot en met 2 juli. Komt gerust langs om te kijken en te genieten van deze spectaculaire sport.