Brahim Abid onthult mozaïeken op volkstuinpark De Bongerd

Algemeen
De betrokkenen presenteren zich. Margo Bögels tweede van links.
De betrokkenen presenteren zich. Margo Bögels tweede van links. (Foto: Ruud Helmers)

TUINDORP OOSTZAAN - Brahim Abid, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord met portefeuille ‘Groen’, heeft afgelopen zaterdag vijf mozaïeken - gemaakt door tuinders - onthuld op volkstuinpark De Bongerd. Marga Bögels, bestuurslid volkstuinpark en initiatiefneemster van de gemaakte kunstwerken, gaf een inleiding. Daarna richtte Joseff Iping, bestuursvoorzitter van de volkstuin, het woord tot alle aanwezigen, waarbij hij vertelde over de aanleiding en het tot stand komen van de kunstwerken.

In de oude betonnen - de omgeving ontsierende - waterput, ‘geparkeerd’ op het parkeerterrein van volkstuinpark De Bongerd aan het Kadoelenpad, zag Marga een uitdaging om deze op te vrolijken met mozaïeken. Samen met een aantal enthousiaste tuinders werd met veel plezier gewerkt aan dit project. De tableaus werden zo’n succes, dat iedereen het zonde vond om ze op de oude put te plaatsen. Er werd besloten ze aan de muur van het verenigingsgebouw op te hangen, zodat voorbijgangers er van kunnen genieten. Voor de waterput wordt een andere oplossing gezocht…

Na deze uitleg nam de heer Abid het woord en vertelde van zijn betrokkenheid bij volkstuinen. Ooit wilde hij er zelfs zelf een. Brahim bleek erg goed op de hoogte te zijn van de veranderende visie op volkstuinen, hij kende zelfs het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren, met het lieveheersbeestjesymbool.

Na alle woorden was het tijd voor daden en togen de aanwezigen naar buiten voor de onthulling, die in de regen plaatsvond. De mozaïeken werden geprezen.

Brahim reageerde enthousiast op de tableaus, wat leidde tot een uitnodiging voor het feest van het honderdjarig bestaan van de Bongerd, volgend jaar. De Bongerd hoopt op zijn komst. 

De mozaïeken bezichtigen en een leuke wandeling door het park maken? De Bongerd is gevestigd aan de Ring Noord, afslag 117, Kadoelenpad 21. Het park is open voor bezoekers van 1 april tot 1 oktober van 8.00 u tot 22.00 uur. De kantine van het verenigingsgebouw is open op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

De onthulling door Brahim Abid