Gratis webinar voor mantelzorgers

Nieuws
Na aanmelding ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams.
Na aanmelding ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams. (Foto: Unsplash)

OPMEER - Het Mantelzorgcentrum organiseert dinsdag 14 mei een gratis webinar voor mantelzorgers over het persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Mantelzorgers melden zich gratis aan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90. 

Mantelzorgers zorgen steeds langer voor hun naaste. Enerzijds omdat dit vanuit de overheid wordt gestimuleerd, anderzijds omdat zij het liefst in hun eigen vertrouwde woning wonen. Zodra er meer zorg nodig is, en dus ook de zorg steeds zwaarder wordt voor de mantelzorger, komt de zorgvrager in aanmerking voor de Wet langdurige zorg. Een van de mogelijkheden om de zorg thuis voort te zetten, is zorg vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Met een pgb bepalen mantelzorgers zelf welke (geïndiceerde) zorg zij inkopen. Mantelzorgmakelaars Annemiek Kemps en Pascalle Schneiders vertellen waar mantelzorgers een pgb kunnen aanvragen, wat hiervoor nodig is en hoe zij dit in gang kunnen zetten. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Aanmelden

Het webinar vindt dinsdag 14 mei plaats van 19.00 tot circa 20.00 uur en is gratis voor mantelzorgers uit de gemeente Opmeer. Na aanmelding via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90 ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams.

Mantelzorgcentrum 

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.