Installatie nieuwe Prinselijk Trio Deurdarsers op 11 november in Pardoes

Cultuur
Het prinselijk trio van de Deurdarsers.
Het prinselijk trio van de Deurdarsers. (Foto: Facebook Deurdarsers)

Carnavalsvereniging De Deurdarsers trapt zaterdag 11 november om 21.00 uur het carnavalsjaar af in Pardoes in De Weijver in Hoogwoud.

Prins Nelis I, Prinses Josephine en adjudant Mark daveren nog één keer met de keukendeur naar binnen en maken plaats voor een nieuw, enthousiast prinselijk trio. Voor Prins Nelis en Prinses Josephine komt daarmee een einde aan, zoals zij zelf zeggen, “een opeenstapeling met vele mooie hoogtepunten”. 

In een terugblik op hun carnavalsjaar kunnen ze niet benoemen wat het hoogtepunt van het jaar was. Prinses Josephine: “We doen een evenement of commissie tekort als we daar een onderscheid in maken. Carnaval is voor ons het symbool van plezier en saamhorigheid”. Prins Nelis voegt daaraan toe dat hij vooral veel goede herinneringen heeft aan activiteiten als de gehandicaptenmiddag, het bezoek aan de Klink en niet te vergeten de ziekenbezoeken. “Je wordt dan weer even met beide benen op de grond gezet, maar we lieten gelukkig overal een glimlach achter.”

Beide feest-voorgangers prijzen de saamhorigheid binnen de vereniging. “Alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit feest tot in de puntjes te organiseren, maakten op ons een diepe indruk. Vrijwilligers die snappen hoe dit feest gevierd, maar vooral ook georganiseerd kan worden”, aldus Nelis. Josephine: “Prachtig om te zien hoe zoveel mensen vol passie bij de club betrokken zijn, ook daadwerkelijk in kansen denken en zo het feest naar een hoger plan tillen”.

Beiden geven aan als vrijwilliger na hun regeerperiode bij de vereniging betrokken te blijven. Dat doen ze dan onder leiding van een nieuw Prinselijk Trio, die zij overigens nog willen meegeven “vooral te gaan genieten”.

De onthulling van het nieuwe Prinselijk trio der Deurdarsers vindt plaats tijdens een après-skiavond in Pardoes. Voor deze gelegenheid wordt de ruimte omgetoverd tot een ware après-skihut. Speciaal voor deze avond treden een aantal grootheden van de après-ski hits op. Wie dat zijn, wordt nog even geheim gehouden. Mis het niet! De avond begint om 21.00 uur en de onthulling van het nieuwe Prinselijk Trio start om 21.30 uur.

Alaaf!

AHP.