Cabaret, muziek en jeugdtheater bij Theaterkerk Wadway

Cultuur
Wouter Monden
Wouter Monden (Foto: Aangeleverd)

REGIO - In de Theaterkerk in Wadway staan de komende weken weer topproducties op het podium. Reserveer je tickets via www.theaterkerkwadway.nl.

Piet van Eeghen - ‘De Verlichting nabij’

In zijn debuutvoorstelling ‘De verlichting nabij’ deelt Piet van Eeghen bizarre hersenspinsels en absurde liedjes. Zonder schaamte neemt hij in deze cabaretvoorstelling zijn eigen gedachten onder de loep, aangevuld met zelfgeschreven en -gecomponeerde muziek. Piet van Eeghen was de grote verrassing van het Leids Cabaret Festival 2022. Als wiskundeleraar won hij uit het niets de publieksprijs en maakte hij indruk op het publiek door zijn innemende podiumpersoonlijkheid, scherpe timing en goede taalgevoel. Een comedian in de dop dus, die Van Eeghen. Daarom wil een echte cabaretliefhebber ‘De verlichting nabij’ zeker niet missen!

Cabaret, vrijdag 2 februari 20.30 uur, ticketprijs 19 euro

Nhung Dam - ‘Nhung geeft zich bloot’

‘Nhung geeft zich bloot’ is een voorstelling die draait om de cruciale kruispunten in ons leven. Hierbij gaat het niet om de juiste liefdespartner, werk, woonplek of datingstrategieën, maar om het vinden van geluk. Een verkeerde keuze kan immers leiden tot een compleet ander leven. Nhung Dam is een meester in het vertellen van verhalen. Ze creëert werelden en legt er een vergrootglas op. Dam kijkt met veel ontroering en zelfspot naar de wereld om haar heen. Ze ontziet zichzelf ook zeker niet. Sterker nog, het is voor haar tijd om zich volledig bloot te geven. Bereid je voor op een avond vol herkenbare situaties, humor en inspiratie.

Cabaret, vrijdag 9 februari 20.30 uur, uitverkocht

Wouter Monden - ‘Stormbrein’

Het stormt in het hoofd van Wouter Monden. De cabaretier wordt geraakt door groot nieuws en klein leed. Hij peinst, denkt, reflecteert, maakt zich zorgen en ziet mogelijkheden. Eigenlijk is het gewoon een mens. In zijn show ‘Stormbrein’ kijkt Monden met een eerlijke blik naar zichzelf en de wereld om hem heen. Hij maakt alles wat om te huilen is volslagen belachelijk. Een show om niet te missen, want volgens de komiek is humor de enige manier om het hoofd boven water te houden!

Cabaret, zaterdag 10 februari 20.30 uur, ticketprijs 19 euro


Piet van Eeghen. - (Foto: Mariet Dingemans)

Comedytunes met Comedy in de kerk

Op een Comedytunes comedynight zie je drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat. De comedians vertellen in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen. Een groot arsenaal aan comedians speelt in de shows van Comedytunes. Van bekende namen tot opkomende talenten. De maffe verhalen van comedians zorgen dat je automatisch endorfine en gelukshormonen gaat aanmaken. Na een avondje Comedytunes zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine en dat frisse en energieke gevoel.

Stand-up comedy, zaterdag 17 februari 20.30 uur, ticketprijs 19 euro

Joes - ‘Hé Koe, waar ga jij naar toe?’

Een vrolijke voorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joes. Voor iedereen die zin heeft in een loeigoeie voorstelling! Na afloop mag je zelfs BOE roepen! Het prentenboek is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van koe Leonarda 12, die tijdens de watersnoodramp van juli 2021 in Limburg 100 kilometer door de Maas zwom. Koe verveelt zich. Ze is het geloei moe en wil wel eens wat anders eten dan gras. Koe duikt in de rivier om iets nieuws te ontdekken. Maar als koe ver van huis is, is het water wel erg koud en diep. Ze mist haar warme bed van stro. Komt koe weer veilig thuis?

Kindervoorstelling 3+, woensdag 21 februari 14.30 uur, ticketprijs 10 euro

Dorfmann & Bos - ‘Mesdames & Messieurs’

Anouk is orthodox joods, 27% Italiaans en vindt Martijn een homo. Martijn vindt dat Anouk een punt heeft. Maar vindt Martijn niet altijd dat iedereen een punt heeft? Als het aan Anouk ligt, maakt hij een keer ergens een punt van. Volgens haar heeft hij gewoon te weinig gedronken, te weinig vlees gegeten en te weinig kinderen gemaakt. Als je niet in één hokje past, mag je er dan misschien in meer zitten, of moeten we net zo lang doorvragen tot we het perfecte hokje wel hebben gevonden? Gewapend met een verzameling fraaie chansons uit alle tijden, gaan ze de huidige samenleving te lijf. Met liederen over liefde en relaties in alle mogelijke vormen, proberen zij hun publiek en zichzelf in kaart te brengen. Van Stromae, via Brel, Ben Mazué, Aznavour en Piaf naar Enrico Macias en Lynda Lemay. Dronkenmanspraat en liefdesverklaringen, noodkreten en odes, ontvangst en afscheid en dat allemaal op muziek.

Muziektheater, zondag 25 februari 14.30 uur, ticketprijs 19 euro

Kijk voor meer informatie op www.theaterkerkwadway.nl.