RTV Purmerend vergroot bereik filmpjes voor senioren van Spurd

Algemeen
De filmpjes motiveren ouderen om te (blijven) bewegen.
De filmpjes motiveren ouderen om te (blijven) bewegen. (Foto: Pixabay)

PURMEREND - Sportbedrijf Spurd bevordert tijdens de coronacrisis onder meer met filmpjes op eigen social media beweegactiviteiten voor senioren. RTV Purmerend gaat deze filmpjes nu ook via televisie uitzenden en zo bereikt Spurd meer senioren. De lessen zijn geschikt voor iedereen om in huis op een verantwoorde, ontspannen manier mee te doen. Het extra communicatiekanaal met beweeglessen van Spurd is niet alleen voor in de coronacrisistijd.

De coronacrisis heeft Spurd en RTV Purmerend bij elkaar gebracht om meer senioren te bereiken. Zij gaan samenwerken om met tv-uitzendingen op vaste dagen en tijden meer senioren in thuisisolatie de beweegactiviteiten te laten zien. De senioren kunnen dan meedoen aan de bij hun mogelijkheden passende beweegactiviteiten. Er is aandacht voor het versterken en behouden van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, beweeglijkheid en balans. Tijdens de lessen gebruiken de deelnemers verschillende voorwerpen die iedereen in huis heeft. Het programma is van Spurd en met de vertrouwde gezichten van de enthousiaste lesgeefsters. In deze tijd van thuisisolatie vormen de laagdrempelige lessen bovendien een welkome afleiding van de lange saaie dagen.

RTV Purmerend brengt de lessen van Spurd die nu niet in een groep zijn te doen bij iedereen in huis. Elke dinsdag en donderdag is er om 10.30 uur een aflevering te zien via de lokale omroep RTV Purmerend via kanaal 1390 of via Ziggo kanaal 36. Senioren kijken vaker TV en kunnen op die manier in hun eigen omgeving aan de slag met bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl.

De samenwerking van Spurd met RTV Purmerend is in elk geval voor de periode van de coronacrisis. Hoofdredacteur Lars van der Manden van RTV Purmerend is blij met de samenwerking: "We helpen Spurd graag in hun doelstelling senioren meer te laten bewegen en zijn blij dat we een mooie rol kunnen spelen in het uitvoeren van dit doel in deze lastige coronatijden." Voortzetting van het uitzenden van lessen van Spurd op tv door RTV Purmerend heeft ook daarna meerwaarde.