Tineke Abercrombie-Schoorl opnieuw voorzitter Vereniging Historisch Purmerend

Nieuws
Tineke Abercrombie neemt onder toeziend oog van het bestuur de voorzittershamer over van Gerard Schotsman.
Tineke Abercrombie neemt onder toeziend oog van het bestuur de voorzittershamer over van Gerard Schotsman. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 april jl. is Tineke Abercrombie met algemene stemmen benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Historisch Purmerend (VHP). Zij volgt de aftredende Gerard Schotsman op. Tineke Abercrombie leidde de VHP al eerder van 2008-2020.

Nadat zich geen serieuze belangstellenden voor de vacature van voorzitter meldden, liet Tineke Abercrombie het bestuur na rijp beraad weten dat zij hiervoor weer beschikbaar wilde zijn. Ze heeft er veel zin in. “Een grote, bloeiende vereniging als de VHP met ongeveer 1.800 leden mag en kan niet zonder voorzitter. De VHP beschikt over prima bestuursleden en trouwe vrijwilligers. Daarbij is het belangrijk dat een voorzitter de vereniging bij de hand neemt, initiatieven neemt, stuurt, motiveert en vertegenwoordigt”, aldus de nieuwe voorzitter

Zij is van mening dat juist nu het na de moeilijke jaren corona-jaren weer goed gaat, de VHP zichtbaar moet zijn in de Purmerendse gemeenschap en moet opkomen voor het behoud van het culturele en historische erfgoed van de stad.

“Dat gaat niet vanzelf, achterover zitten is geen optie. Want er is nog genoeg te doen. Deze benoeming voelt voor mij als ‘terug op het nest’. Ik wil samen met de andere bestuursleden graag aan de slag met de inhoudelijke en organisatorische doorontwikkeling van de vereniging, waarbij we ook vernieuwende en creatieve manieren willen gaan gebruiken.”