De Sportmakelaar leidt op en bemiddelt bij vacatures

Algemeen
Afbeelding
(Een ultieme droom gaat in vervulling voor Algreet Spiegelaar. (Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Algreet Spiegelaar (55), haar dochter Soekarsie Bennebroek Gravenhorst en Marion Gevers geven met ingang van 1 oktober officieel De Sportmakelaar Purmerend vorm. In het pand Van IJsendijkstraat 389 organiseert De Sportmakelaar cursussen voor wie zich als sportleider wil inzetten bij het zwemmen. Na de opleiding is het makkelijk in en door te stromen naar een vervolgopleiding, betaalde baan of vrijwilligerswerk. Voor Algreet Spiegelaar komt een langgekoesterde droom uit. En dat na de omzwervingen die ze tot dusverre maakte.

Avontuur is de in Nieuw-Amsterdam (Drente) geboren Spiegelaar niet vreemd. Vanaf haar jeugd staat haar leven in het teken van uitdagingen. De afgelopen tien jaar werkte ze als hoofd zwemzaken in het zwembad, maar haar carrière daarvoor kun je het beste samenvatten als een rollercoaster; een nagenoeg soepel draaiende rollercoaster wel te verstaan. “Op mijn 16e ging ik uit huis om de sportopleiding aan het CIOS in Heerenveen te doen. Hier studeerde ik af in nota bene moderne dans. Daarna heb ik twee jaar als docent op het CIOS gewerkt. Ze zochten iemand en vonden mij geschikt”, aldus Algreet.

Naar Bonaire

In de tijd dat er nog geen internet was, vertrok haar oudere zus definitief naar de Nederlandse Antillen. Na het zien van enkele filmpjes van de situatie daar besloot Algreet, niet vies van een nieuw avontuur, ook die kant op te gaan. Op Bonaire dook ze van het ene in de andere uitdaging. Letterlijk, want via via kon ze onmiddellijk als sport- en zwemlerares aan de gang. Ze tuigde er het schoolzwemmen op en uiteindelijk runde ze met haar toenmalige partner vier als een speer lopende bedrijven.

Internationaal topmodel

Op Bonaire werd dochter Soekarsie geboren. Als blank meisje tussen donkere leeftijdsgenoten werd ze ontdekt tijdens een Miss-verkiezing. Op haar 15e vertrok ze naar Amerika en startte daar een modellencarrière. In de daaropvolgende jaren daarna groeide ‘Soekie’ uit tot een internationaal geroemd fotomodel. “Zij reisde tien jaar lang over de hele wereld en heeft nagenoeg op alle covers van de bekende tijdschriften gestaan”, vertelt Algreet.

In 2009 besloten moeder en dochter terug te keren naar Nederland. Hier trok een baan als hoofd zwemzaken bij het Leeghwaterbad de aandacht van Algreet. “Het zwembad vroeg iemand die ging reorganiseren. Dat leek me wel wat en ik moet zeggen dat ik het tien jaar lang enorm fijn heb gevonden. Maar ja, die ultieme droom, een eigen bedrijf te hebben, bleef maar door mijn hoofd spoken. En uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om het te gaan doen. Samen met Soekarsie. Marion Gevers, een bekende uit het zwembadcircuit, gaat bij ons werken. We hebben er zoveel zin in!”

Alles komt samen

Algreet heeft de volle overtuiging dat alles samen komt bij De Sportmakelaar. “Wat wij gaan doen is een combinatie van opleiden en bemiddelen. We specialiseren ons in opleidingen voor sportinstructeur in de zwembranche, bedrijfstrainingen en we geven zwemlessen in zoutwater. De zwemlessen doen we om een aanstaande instructeurs een gedegen en op de praktijk gerichte stage te bieden. Niet onbelangrijk is dat een dépendance worden van de ENVOZ, die landelijke- en Europese zwemdiploma’s initieert.”

Tekort aan zweminstructeurs

Algreet Spiegelaar weet uit ervaring dat er in Noord-Holland een chronisch tekort is aan zweminstructeurs. Komt bij dat in de huidige Coronatijd veel mensen hun baan kwijt zijn of nog kwijt zullen raken. “Die kunnen wij omscholen en ik kan deze mensen bij voorbaat ook de belofte doen dat wij ze na de opleiding aan een nieuwe baan kunnen helpen. Ik heb immers een groot netwerk. En er is niks mooiers om mensen gelukkig te zien door ze aan een nieuwe job te helpen.”

De Sportmakelaar Purmerend, Van IJsendijkstraat 389. Voor meer informatie is het vooralsnog raadzaam om Algreet te bellen. Haar nummer is 06 42 25 41 30. Voor een bezoekje aan de website zie www.desportmakelaarpurmerend.nl